90% din femeile de afaceri din Romania considera ca succesul profesional poate fi imbinat cu viata personala

Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial
Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013
Investeste in oameni!
Titlul proiectului: Sanse egale pentru cariere de succes
Axa prioritara 6. „Promovarea incluziunii sociale”
Domeniul major de interventie 6.3. „Promovarea egalitatii de sanse pe piata muncii”
Nr. de identificare al contractului: POSDRU/97/6.3/S/64237

Sondajul a fost realizat in cadrul proiectului „Sanse egale pentru cariere de succes”

Peste 90% dintre femeile de afaceri considera ca romancele reusesc sa imbine cu succes profesia cu viata personala si pot fi un factor de decizie care influenteaza organizatia sau societatea. 45% declara ca au intalnit cazuri de discriminare la locul de munca, iar 95% sunt de parere ca instrumentele IT sunt esentiale in dezvoltarea carierei.

Aceastea sunt principalele concluzii ale sondajului realizat in randul a 300 de participante la programul “Sanse egale pentru cariere de succes”, din cadrul proiectului cu acelasi nume derulat de SIVECO Romania S.A., in parteneriat cu Mediafax si Academia de Studii Economice Bucuresti.

Majoritatea femeilor intervievate considera ca autocunoasterea, perfectionarea continua si dezvoltarea personala reprezinta factori importanti care ajuta femeile in cariera. Pe de alta parte, participantele la program au evidentiat ca munca, ambitia si competenta sunt ingredientele de baza ale unei cariere de succes.

Cu toate acestea, desi in prezent femeile din Romania nu se mai complac in anonimat, inca persista ideea preconceputa potrivit careia femeile se descurca cel mai bine in activitatile casnice. 45% dintre femeile participante la sondaj au declarat ca au fost discriminate sau au intalnit cazuri de discriminare la locul de munca, din cauza originii entice, a varstei si pentru ca sunt de sex feminin.

Femeile de afaceri participante la sondaj au sustinut ca romancele reusesc din ce in ce mai mult sa se remarce profesional prin forte proprii, munca si ambitie, dovedind celor din jur ca se poate intr-adevar imbina viata personala cu cea profesionala intr-o maniera de succes.

95% dintre respondente au adaugat ca programele de training sunt foarte importante pentru cariera profesionala si ca instrumentele IT sunt esentiale in dezvoltarea acesteia.

Sondajul a fost realizat in perioada 01.06.2011 – 23.06.2011, pe un esantion de 300 de participante, cu varste cuprinse intre 25 si 50 de ani, din Cluj, Timisoara, Craiova si Iasi.

Proiectul este co-finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial – Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) si se desfasoara in perioada 1 septembrie 2010 si 31 august 2012.

Despre SIVECO Romania
Infiintata in 1992, SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din integratorii software de succes din Europa Centrala si de Est. Compania asigura dezvoltarea si exportul de solutii IT si de proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.
Adresandu-se cu precadere companiilor mari si agentiilor publice, compania ofera solutii eficiente de eLearning, EAS (Enterprise Application Suite), Document Management, Business Inteligence, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, pentru piata nationala si internationala. SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.
SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2008 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, una din primele 5 companii de audit din lume. SIVECO Romania dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc).
www.siveco.ro

Despre Academia de Studii Economice
Academia de Studii Economice (ASE) este universitate publica acreditata ce contribuie la afirmarea si dezvoltarea invatamantului, stiintei si culturii economice din Romania prin pregatirea a zeci de generatii de economisti.
Institutia are in prezent 47093 de studenti, din care 35173 de persoane in ciclul de licenta, 7792 la programele masterale, 2235 la doctorat, 1893 in cadrul scolii academice academice si la cursuri postuniversitare. De asemenea, in cadrul Academiei de Studii Economice isi desfasoara activitatea 1971 de cadre didactice si personal tehnico-administrativ.
Academia de Studii Economice coordoneaza opt centre teritoriale plasate in diverse zone din tara si coopereaza cu peste 60 de universitati din 51 de tari. In cadrul institutiei functioneaza peste 109 colective de cercetare cu activitate permanenta, deruland programe de studii universitare pentru un numar de peste 11 domenii de licenta si peste 70 de specializari de masterat.
www.ase.ro

Despre MEDIAFAX
Mediafax este cel mai mare furnizor de informatie generala si de afaceri din Romania. Infiintata in 1991, compania face parte din cel mai mare grup media din Romania si are peste 2.000 de clienti din mass-media, sectorul public si cel de afaceri. Printre produsele si serviciile Mediafax se numara fluxuri zilnice de stiri si fotografie de presa, inregistrari audio cu declaratii si interviuri in exclusivitate, servicii de monitorizare de presa si de distributie de comunicate de presa, rapoarte de piata, continut multimedia pentru telefonia mobila. Din 2007, Mediafax se adreseaza in mod direct si consumatorilor finali, nu doar sectorului business, prin www.mediafax.ro.
www.mediafax.ro

Manager de proiect,
Rodica Papadopol
SIVECO Romania
Victoria Park,
Sos. Bucuresti-Ploiesti 73-81,
Sector 1, Bucuresti, Romania
tel: + 40 (021) 3023300
fax: + 40 (021) 3023391
e-mail: contact@carierepentrufemei.ro
www.carierepentrufemei.ro