8 accesorii esentiale pentru toti pasionatii de biliard

Niciun hobby preferat nu este complet fara o serie de accesorii. Unele complet necesare, altele atat de utile sau interesante incat nu mai ai cum sa te lipsesti de ele, desi nu iti trebuie neaparat. Desi exista o multime de accesorii care sunt considerate esentiale pentru jocul de biliard, exista tot atatea accesorii suplimentare ce il pot insoti si care fac jocul mai usor sau mai distractiv.

Jocul de biliard, ca orice alt joc sau sport, a evoluat destul de mult de-a lungul anilor, iar accesoriile au urmat, la randul lor, aceeasi cale.

Iata care sunt cele mai interesante si chiar esentiale accesorii pentru pasionatii de biliard:

1. Husa pentru tac

Un tac de biliard este intotdeauna mai usor de transportat si protejat daca este insotit de o husa pe masura. Pasionatii de biliard tin mult la tacurile lor, iar pastrarea acestora intr-o husa atunci cand calatoresc sau cand nu sunt utilizate este o idee foarte buna, pentru ca le protejeaza de intemperii si caderi accidentale.

2. Suport retractabil pentru creta

De cate ori ai intins mana dupa creta si nu ai gasit-o la indemana? Ni se intampla tuturor. Pentru ca jocul sa fie mai lin, cel mai bun mod de a-ti pastra creta aproape este un suport retractabil pentru creta.

3. Accesoriu pentru curatarea si lustruirea tacului

Putine lucruri sunt mai deranjante decat sa joci cu un tac murdar care te impiedica sa il manuiesti asa cum trebuie. Accesoriul special pentru curatarea tacului este foarte usor si convenabil de utilizat, fiind din material textil. Desigur, ai putea utiliza o carpa obisnuita, insa acest accesoriu are grosimea si textura potrivita pentru a lustrui lemnul tacului si a preveni penetrarea cretei.

4. Manusi pentru biliard

Daca mainile iti transpira mult atunci cand joci, nu prea conteaza daca ai acasa cea mai buna masa biliard sau tacul este foarte bine lustruit. Manusile pentru biliard sunt o metoda ieftina de a rezolva problema transpiratiei.

5. Accesorii pentru curatarea bilelor

Bilele murdare de creta nu numai ca nu arata prea bine dar ingreuneaza si jocul. Pastrarea bilelor intr-o stare buna este cheia longevitatii lor dar si a jocurilor reusite. Atunci cand ai propriul set de bile, accesoriile pentru curatarea lor sunt o necesitate.

6. Husa pentru masa de biliard

Orice accident care poate ameninta integritatea mesei de biliard, de la murdarie si praf la scurgeri accidentale, poate fi prevenit folosind o husa care este, de obicei, deloc costisitoare.

7. Detergent pentru pasla

Daca nu iti faci timp in mod regulat pentru a curata masa, ar trebui. Mentinerea paslei curate este esentiala pentru a asigura un joc bun, iar mentinerea curateniei este foarte usoara cu un detergent special pentru pasla.

8. Kit de reparare a varfului tacului

La un moment dat, va fi nevoie sa inlocuiesti varful tacului tau preferat. Dar in unele cazuri poti chiar sa il repari, iar acest proces va fi rapid daca ai la indemana un kit de reparare.