77.000 de euro – pretul mediu al unui apartament cu 2 camere in Bucuresti la inceput de an

Inceputul anului 2010 aduce in Capitală un pret mediu de 77.000 de euro pentru un apartament cu două camere, situat in zona semicentrala, după ce inainte de luna septembrie a anului trecut acelasi apartament putea fi achizitionat cu 80.000 de euro.

Potrivit unei analize realizate de portalul imobiliar www.topestate.ro, in 2009 preturile locuintelor au scăzut constant pană in luna august. Din septembrie, s-a inregistrat o usoară tendinta de stagnare a preturilor, sau chiar de crestere usoară.
Astfel, la periferie, două camere se vindeau la jumătatea anului trecut cu 57.000 de euro, iar la final de an costul a ajuns la o medie de 59.000 de euro. Per ansamblu, in Bucuresti, preturile imobilelor au crescut brusc, in medie cu 10% in septembrie 2009. Din octombrie pana in noiembrie s-a observat o stagnare, iar la final de an o scadare cu aproximativ 5%.
“Rezultatele obtinute cu ajutorul Indicatorului Imobiliar Online oferit clientilor de portalul www.topestate.ro arată că piată a suferit modificări la nivelul evolutiei preturilor pe fondul initiativelor si măsurilor luate de Guvern, prin lansarea programului “Prima Casa”. Anuntarea proiectului a creat un entuziasm sporit in randul vanzatrilor in lunile august-septembrie, entuziasm care a scăzut spre sfarsitul anului, pe fondul unor măsuri extrem de restrictive impuse de către bănci solicitantilor de credite”, a declarat Mihai Stan, Manager General www.TopEstate.ro
In paralel, la Constanta, inceputul de an a adus un pret mediu pentru un apartament cu două camere, confort 1, de 54.000 de ero, in scădere de la 59.700 euro, pret valabil in luna iulie a anului trecut.
Potrivit datelor centralizate oferite de Indicatorul Imobiliar Online, in Cluj, anul trecut preturile pe toate segmentele de rezidential au crescut cu cel putin 10%, mergand spre 20%. Preturile apartamentelor cu trei camere au crescut cu peste 20%, spre 90.000 de euro, in timp ce preturile apartamentelor cu două camere au fost relativ stabile, păstrandu-se la o valoare medie de 46.000 de euro. Programul Prima Casă a stimulat si la Cluj piata imobiliară, astfel că preturile garsonierelor situate in zonele semicentrale ale Clujului au crescut, de la o medie de 40.000 de euro in iulie 2009, pană la 45.000 de euro in decembrie 2009.

Evolutia preturilor din Brasov confirmă tendinta generală de scădere inregistrată in celelalte orase, cu variatii de peste 10% la preturi in cea de-a doua parte a anului. Preturile apartamentelor cu două camere din Brasov au scăzut cu peste 20% in ultimele 6 luni, spre 50.000 de euro, in timp ce pentru apartamentele cu trei camere, preturile au scăzut de la 85.000 spre 74.000 de euro, o diminuare cu peste 10%. Preturile apartamentelor cu două camere au inregistrat scăderi de pană la 20%, de la 56.500 de euro spre 49.000 de euro.

Indicatorul Imobiliar Online este un serviciu unic in Romania, oferit de www.TopEstate.ro, instrument ce le permite utilizatorilor să afle pretul corect al locuintei pe care vor să o achizitioneze.

Despre TopEstate.ro
TopEstate.ro, a fost lansat la inceputul lunii mai 2009, devenind din prima clipă cel mai serios concurent al segmentului de portaluri imobiliare. Serviciile sunt caracterizate printr-o adresabilitate foarte mare, concentrate in principal către particularii interesati de o achizitie imobiliară, altor persoane ce vor să fie la curent cu situatia oportunitătilor in afacerile imobiliare, precum si către agentiile imobiliare, pentru care există un pachet de servicii profesionale gratuite.

Pentru informatii suplimentare, vă rugăm contactati:
Raluca Dobre – Specialist PR www.TopEstate.ro
Mobil: 0733 037 477 / 0723 127 167;
E-mail: raluca@topestate.ro

Intreg articolul la: http://www.topestate.ro/anunturi-imobiliare/articol/176/77000-de-euro-+-pretul-mediu-al-unui-apartament-cu-2-camere-in-Bucuresti-la-inceput-de-an.html
Statistica TopEstate.ro mediu