euro-2012.ro, ghidul online al Campionatului European de Fotbal 2012

Echipa FootballClub.ro a lansat site-ul euro-2012.ro, ghidul online in limba romana al Campionatului Europen de Fotbal 2012 ce se va desfasura in perioada 8 iunie – 1 iulie in Polonia si Ucraina.

In buna traditie a site-urilor din portofoliul FootballClub.ro ce trateaza fotbalul extern si cu experienta reusita a Campionatului Mondial 2010, site-ul euro-2012.ro isi propune sa fie principala sursa de informare a microbistilor din Romania privind Campionatul European de Fotbal din aceasta vara. Zi de zi ii vom tine la curent pe fanii fotbalului cu stiri si analize despre cele 16 echipe participante la Turneul Final, iar cele 31 de meciuri vor fi prezentate in mod detaliat, prin stiri, analize tactice, avancronici, live-uri pline de curiozitati si statistici, cronici si rezumate. In plus, microbistii din Romania vor putea sa faca dovada propriei priceperi in materie de fotbal extern prin aplicatiile interactive create de echipa noastra, precum alegerea unsprezecelui de start inainte de fiecare meci si acordarea de note jucatorilor la finalul fiecarei partide.

Campionatul European de Fotbal reprezinta cea mai importanta competitie pentru echipele nationale de fotbal ale tarilor membre Uniunii Asociatiilor Europene de Fotbal (UEFA). Cunoscut anterior sub numele de Cupa Europeana pe Natiuni, Campionatul European de Fotbal se desfasoara o data la patru ani, incepand din 1960, cand patru echipe s-au calificat in faza finala a competitiei care a avut loc in Franta si a fost castigata de Uniunea Sovietica. Treptat, faza finala a turneulului a implicat un numar mai mare de participanti, Euro 1996 fiind primul turneu final european la care au evoluat un numar de 16 echipe. Cele 13 editii precedente au fost castigate de 9 nationale diferite, Germania fiind cea mai de succes echipa, cu trei trofee castigate in sase finale disputate pana in prezent, in timp ce Franta si Spania si-au trecut in palmares doua astfel de titluri. De-a lungul timpului popularitatea acestei competitii a crescut constant, in special odata cu prezenta unor tari care pana la momentul respectiv nu au avut echipe participante, punctul cel mai ridicat al factorilor sportivi si economici inregistrandu-se cu ocazia editiei anterioare (Euro 2008, gazduita de Austria si Elvetia), la finalul careia UEFA a anuntat ca veniturile din drepturile de televizare si biletele vandute au ajuns la aproximativ 1.3 miliarde de euro, o cifra cu aproape 50% mai mare fata de competitia precedenta, desi la momentul respectiv Euro 2004 a reprezentat cel mai vizionat turneu european din toate timpurile. La Campionatul European de Fotbal 2012 din Polonia si Ucraina vor participa jucatori cu o cota cotala de piata de aproximativ 1.5 miliarde euro si se anticipeaza ca turneul ar putea depasi Jocurile Olimpice intr-o ierarhie a celor mai vizionate competitii sportive din lume.

La EURO 2012 participa 16 echipe repartizate in 4 grupe, meciurile din prima faza a competitiei urmand sa se dispute in perioada 8-19 iunie. Primele doua echipe din fiecare grupa se califica in sferturile de finala, care se vor disputa in zilele de 21, 22, 23 si 24 iunie. Semifinalele competitiei sunt programate pentru datele de 27 si 28 iunie, iar marea finala a Campionatului European se va disputa la Kiev pe 1 iulie 2012.