7 modalitati de a deveni niste persoane mai placute

Similaritatea sau simplitatea sunt doua elemente importante pentru realizarea succesului in viata si cu un motiv bun. Studiile arata ca oamenii placuti sunt promovati, alesi si compensati mai mult decat cei care sunt mai putin placuti, destul de logic… Ei au, de asemenea, tendinta de a obtine servicii mai bune de la medici, oameni din diferite domenii de munca sa fie mult mai amabili cu ei.
Deci, ce face o persoana placuta?

  1. Fiti relaxat. A fi relaxat ii ajuta si pe cei din jur sa se simta relaxati. De asemenea, stabiliti scena pentru o conversatie usoara, deschisa. Este, cu siguranta, dificil de discutat cu cineva care este tensionat si nervos tot timpul. O atmosfera relaxata permite celor din jur sa se simta confortabil in preajma dvs.
  2. Fiti prietenos. A fi prietenos nu este diferit de a fi deschis si relaxat. Cand sunteti prietenos, cei din jur se simt mai confortabil, deci pot fi mai usor ei insisi. De asemenea, permiteti-le celor din jur sa-si exprime opiniile, stiind ca nu vor fi judecate, ci primite si privite in mod corect.
  3. Fiti deschisi, flexibili si fara prejudecati. Nimic nu face pe cineva mai confortabil decat sa stie ca sunteti deschis, flexibil si fara prejudecati. Nimanui nu-i place sa simta ca este judecat, mai ales atunci cand nu se cunosc toate. Imaginea de ansamblu poate fi gresita, de cele mai multe ori, trebuie sa fiti atent la context.
  4. Fiti real si autentic. Atunci cand o persoana este reala si autentica, ea se comporta in moduri care sunt adevarate cu privire la cine sunt si ceea ce simt. De asemenea, oamenii autentici nu sunt numai adevarati pentru ei insisi si in conformitate cu valorile lor, dar nici nu se tem sa afirme cine sunt. Autenticitatea este o calitate atragatoare si carismatica.
  5. Invatati sa va conectati si sa empatizati cu ceilalti. Din pacate pentru noi toti, conectarea cu oamenii nu are o reteta stas, este mai mult o treba legata de chimia fiecaruia. Totusi, zambind, ascultand cu atentie si adresand intrebari relevante intr-o conversatie, toate acestea sunt elemente utile care pot duce la construirea unei conexiuni.
  6. In acelasi fel, nu este nimic mai atragator decat simtirea ca cineva va asculta si ii pasa de dvs. Facand acest lucru, nu numai ca dezvolatati o anumita conexiune si empatia, ci si o usoara intimitate.
  7. Abordati o atitudine optimista. Avand o atitudine optimista nu numai ca veti aduce o raza de soare si speranta altora, dar ea mareste si starea dvs. de spirit. Acest lucru, desigur, nu inseamna sa fiti nerealist. Optimismul inseamna ca lucrurile pot fi intotdeauna mai mult bune, decat rele.
  8. Amintiti-va sa folositi deseori numele persoanei cu care vorbiti. Tuturor ne place sa ne simtim semnificativi si sa vedem ca celor din jur le pasa de noi. Atunci cand folositi numele celor cu care vorbiti, acestia simt o anumita atentite din partea dvs. Folosirea prenumelui este o actiune care personifica situatia foarte mult, iar respectiva persoana va simti o atentie deosebita din partea dvs.