47% din companii plaseaza IT-ul in TOP 3 pentru reducerea costurilor

47% din companii plaseaza IT-ul in TOP 3 pentru reducerea costurilor

Bucuresti – 16 Septembrie 2009 – IT Assist, furnizor de solutii si servicii IT, a realizat un studiu care releva faptul ca 47% din companiile cu peste 11 angajati aleg IT-ul atunci cand sunt pusi in situatia de a reduce costuri. Ca raspuns, IT Assist lanseaza programul “Un IT eficient conduce la costuri mai mici si profituri mai mari”

La acest studiu au participat 242 de respondenti din companii cu peste 11 angajati si cu sediul in Bucuresti si Ilfov. Alaturi de IT in top se afla cheltuielile administrative (56%), vanzari si marketing (53%).

“Un IT eficient conduce la costuri mai mici si profituri mai mari” este programul lansat de IT Assist ca alternativa la simpla taiere arbitrara a costurilor. Acest program are menirea sa educe companiile romanesti in sensul eficientizarii in zona de IT prin folosirea de solutii si servicii moderne, des utilizate in companiile vestice dar aproape necunoscute in mediul de business autohton.

Marius Militaru, Directorul de Marketing si Vanzari IT Assist, ne declara “Din pacate, constatam ca multe companii decid taierea costurilor de IT doar prin prisma valorilor contabile, fara o analiza reala a cauzelor si implicatiilor acestor taieri de costuri precum si fara o analiza a solutiilor alternative. In spiritul misiunii sale IT Assist isi propune sa lanseze acest program educativ cu scopul de a oferi o alternativa reala companiilor care isi doresc eficientizarea costurilor si optimizarea activitatii per ansamblu. Taierea costurilor nu ar trebui sa fie un deziderat in sine ci doar o cale catre rentabilizarea activitatii. Noi consideram ca taierea arbitrara a costurilor nu este singura alternativa!”.

“Noi credem in eficientizare si intr-un IT modern in care tehnologia sa fie pusa in slujba companiilor si nu viceversa. Virtualizarea, externalizarea, managed services sunt doar cateva dintre conceptele pe care le vom detalia pe parcursul acestei campanii. In Statele Unite si Europa de Vest aceste concepte sunt deja bine integrate in filosifia de business, la noi sunt inca la nivelul de pionierat in sfera IT-ului. Avem totusi clienti care au avut incredere in noi, au aplicat aceste concepte si incep sa vada rezultatele”” declara Dl. Mircea Mitu, Director tehnic IT Assist.

Inscrierea in program se poate face telefonic la numarul 0728 ASSIST sau prin e-mail la iteficient@itassist.ro. Inscrierile sunt gratuite si dau acces companiilor interesate la o larga baza de informare si consultanta gratuita.

Prima faza a programului va cuprinde seminarii, workshopuri si materiale informative distribuite prin diverse canale. “Asteptam cu interes ca alte companii, asociatii si medii de informare sa ni se alature in acest demers ambitios.” incheie Dl. Militaru.

Despre IT Assist
Misiunea IT Assist este de a crea eficienta si valoare pentru clientii sai, intr-un strans parteneriat, prin oferirea de solutii si servicii IT la un nivel superior, create prin pasiunea si dedicatia pentru tehnologie avansata, inovatie si excelenta operationala.
IT Assist este furnizorul de servicii IT preferat atat de companiile ce aleg sa externalizeze complet departamentul IT, cat si de marile companii pentru care furnizeaza servicii sau solutii de inalta specializare precum si implementare de solutii IT in regim de “managed services”.

Pentru mai multe informatii despre IT Assist, nu ezitati sa ne contactati!

Marius Militaru
Director Marketing si Vanzari
0721.335.093
www.itassist.ro