6 greseli pe care sa le eviti cand joci biliard

Daca vrei sa devii un jucator de biliard cu adevarat bun trebuie sa exersezi des. Exersarea jocului de biliard este, in mare parte, repetitiva – vei repeta diferite actiuni pana cand acestea iti vor da rezultatul dorit. Totodata, este bine sa cunosti ce nu trebuie sa faci pentru ca, repetand prea mult o actiune incorecta, aceasta poate deveni un obicei de care sa te dezveti cu greu.

Citeste in continuare pentru a afla ce sa nu faci cand joci biliard:

1. Nu neglija aranjarea bilelor pe masa

Acest aspect poate influenta modul in care decurge jocul, asa ca nu este ceva de neglijat. Bilele trebuie aranjate in triunghi astfel incat sa existe cat mai putin spatiu liber intre ele pentru ca, dupa prima lovitura, sa se imprastie cat mai mult pe suprafata mesei.

2. Nu te apleca la nivelul mesei pentru a tinti

Multi incepatori se apleaca la nivelul mesei pentru a tinti insa, din acest unghi, traiectoria mingii poate fi greu de stabilit. Incearca, mai intai, sa privesti bila de sus pentru a-i determina traiectoria si a te pozitiona astfel incat sa obtii lovitura dorita. Apoi poti adopta pozitia corecta pentru a-ti atinge scopul.

3. Nu folosi prea multa forta

Data viitoare cand te afli langa o masa biliard unde joaca si jucatori mai experimentati, observa modul in care lovesc bila. O lovesc cu putere sau cu o forta precisa, cu miscari controlate? Jucatorii cu experienta lovesc usor mingea pentru ca stiu ca acest lucru le permite un grad mai mare de precizie.

4. Nu uita de creta

Creta impiedica alunecarea tacului de pe bila atunci cand o lovesti. Prin urmare, este extrem de utila si nu are sens sa neglijezi pregatirea tacului cu creta, pentru ca este un moment esential pentru un joc bun. Asigura-te ca acoperi tot varful tacului cu creta pentru lovituri cat mai precise.

5. Nu adopta o singura pozitie

Nu exista o singura pozitie perfecta pentru o lovitura. Nu ii imita pe ceilalti ci incearca sa descoperi pozitia sau pozitiile care te fac pe tine mai eficient. Daca vrei sa urmezi niste sfaturi mai clare, incearca sa faci urmatoarele lucruri: distribuie-ti greutatea corporala pe ambele picioarein mod egal si, daca simti sa indoi genunchii, indoaie-l intai pe cel pe care il tii mai in fata.

6. Nu iti pierde increderea in tine

Sa inveti sa fii un jucator bun de biliard necesita initiativa si multa rabdare. Cu alte cuvinte, trebuie sa incerci mereu sa fii mai bun, insa acest lucru se va intampla numai daca ai incredere in tine, si disciplina necesara pentru a exersa constant.

Invata si de la cei din jur, cere sfaturi, uita-te la tutoriale online si, daca simti ca te descurajezi in anumite momente, relaxeaza-te.

Pana la urma, biliardul ar trebui sa fie un joc distractiv, si chiar momentele cand gresesti pot fi amuzante daca le privesti cu detasare.

Sursa foto Pexels