5 motive sa iti cumperi ceasuri de mana originale

Timpul zboara cu repeziciune, iar masura timpului se face cu ajutorul unui ceas, purtandu-l, de obicei, la mana. Daca timpul este atat de pretios, cat suntem noi dispusi sa dam pe ceasurile de mana originale? Cat valoreaza timpul pentru fiecare dintre noi? Alegem sa purtam ceasuri de mana originale sau replici, ceasuri contrafacute?

Istoria ceasului de mana

In timpul primului razboi mondial, soldatii obosisera sa tot isi pescuiasca ceasul de buzunar prin buzunare, astfel incat au început sa-l poarte pe o bratara, pe incheieturi. Pana atunci, un ceas purtat pe o bratara era purtat strict doar de femei. Initial,  aceasta tendinta a fost ridiculizata de public si considerata proasta, insa ceasurile de mana au devenit curand norma, deoarece aceasta practica a facut ca ceasurile de buzunar sa fie depasite si au ramas doar o amintire.

5 motive sa porti ceasuri de mana originale, ci nu replici

  1. Vei fi prins

Poate ca cel care ti l-a vandut, nu iti va spune ca este un ceas fals, insa daca te vei intalni cu un colectionar sau expert in ceasuri de mana originale, isi va da seama despre ce fel de ceas este vorba si nu vei putea sa o scoti la capat dupa ce te-ai laudat peste tot cu ceasul de firma.

  1. Ceasurile false sunt pentru oameni falsi

Aceasta este o afirmatie destul de indrazneata, un slogan care a fost folosit in multe campanii publicitare de catre un consortiu de companii de ceasuri elvetiene care alcătuiesc Fondation de la Haute Horlogerie. Ar putea fi ea adevarata? Sigur.

  1. Nu va tine mult

Un Rolex va dura multi ani, un Patek Philippe va dura secole, dar o replica de orice calibru, probabil, nu va dura decat pana la urmatoarea zi de naștere.

  1. Nu va avea un timp exact

Există replici care vin cu mișcări de cuart si pot pastra, de fapt, un timp mai lung. Cu toate acestea, la fel ca si exteriorul unei replici care este falsa, tot asa este si mecanismul care o actioneaza.

  1. Ceasurile replica nu sunt rezistente la apa

Unele ceasuri de mana originale pot fi purtate chiar si pentru scufundari, dar o replica nu ar trebui sa intre nici macar la dus cu tine. De ce? Pentru ca probabil nu este rezistent la apa deloc si astfel, nu l-ai mai putea purta.


Tipuri de cumparatori

Exista, in mod traditional, trei tipuri de cumparatori care doresc sa poarte la incheietura ceasuri de mana originale. Unul este colectionarul care apreciaza arta si mecanica care constituie un ceas fin. Acest individ intelege si respecta valoarea si apreciaza mestesugul. Cel de-al doilea tip de persoana cumpara un ceas de lux exclusiv pentru stilul de viata pe care il duce. Cel de-al treilea tip de persoana este cel care doreste sa-i impresioneze pe ceilalti, dar el nu isi poate permite un lucrul real.

Tu cum te simti in privinta ceasurilor contrafacute? Ti-ai cumparat vreodata vreunul sau preferi ceasurile de mana originale?