5 indicii care tradeaza un rau platnic

Expo Media va invita sa aflati noutati interesante din aria de colectare a creantelor si nu numai, la cea de-a treia editie a conferintei de nisa “Credit & Collection Forum”, in data de 13 iunie 2012 , in cadrul  hotelului J.W. Marriott Bucuresti.

Bucuresti, 01 Iunie 2012 – Dezechilibrul economic actual impune masuri din ce in ce mai drastice si mai inovatoare de credit si colectare a creantelor. In Romania, bancile deja au inasprit conditiile de creditare. Companiile sunt in permanenta cautare de solutii de optimizare a proceselor de identificare a problemelor din aceasta zona si de rezolvare rapida a acestora, la un cost cat mai redus.
Iata 5 “steaguri rosii” ce evidentiaza un rau platnic:
1. Lipsa de comunicare – Atunci cand comunicarea este intrerupta intre compania dumneavoastra si client, se poate ca acest aspect sa semnaleze faptul ca nu se poate face plata sau nu se doreste acest lucru. Solutia aici este sa mentineti pe cat posibil toate canalele de comunicare deschise.
2. Tehnica de asteptare – Multi rau platnici asteapta sa se depaseasca termenele de plata pentru ca apoi sa invoce “erori” de facturare sau de cost. Este responsabilitatea companiei sa tina sub control relatia cu clientul si sa il contacteze inainte de expirarea termenului de plata, pentru a evita situatii delicate.
3. Promisiunile incalcate in mod nejusitificat – Scuzele nejustificate de tip: “Am uitat”, “Credeam ca s-a operat plata”, “Eram in vacanta”, pot trada un client rau voitor. Puteti verifica paginile de Facebook ale acestui gen de consumator pentru a vedea, spre exemplu, daca poate opera plata sau nu. Daca exista acces la Internet si actualizari de profil, e clar vorba de o problema ce trebuie solutionata rapid.
4. Utilizarea de cecuri fara acoperire sau false – Atunci cand un client face o plata care era “in asteptare” pentru o comanda, pentru a o primi pe urmatoarea, intregul sau dosar trebuie reevaluat si este imperativ sa se gaseasca metode de a recupera banii restanti, cash.
5. Emailurile esuate si numerele de telefon deconectate – In astfel de contexte verificati datele initiale de contact din dosarul de creditare, apoi cautati prin retelele de socializare noile date de contact pentru a putea lua legatura cu rau platnicul. Daca nu reusiti astfel, transferati cazul la o firma de colectare a creantelor sau, daca estea cazul, actionati in instanta.

Expo Media organizeaza si anul acesta conferinta “Credit & Collection Forum”, miercuri, 13 iunie 2012, in incinta hotelului J.W. Marriott din Bucuresti. Acest eveniment aduce in prim plan solutii pertinente ce adreseaza managementul riscului, tehnologii de ultima generatie de colectare a creantelor, mituri si realitati despre profilul clientului rau platnic, legi si norme de profil si multe alte subiecte de interes.

Cea de-a treia editie a conferintei este posibila cu sprijinul partenerului strategic KRUK International si al partenerilor Customer Service School si Mystery Shopping Agency.

Printre speakerii “Credit & Collection Forum” 2012 se numara:  Isabela Iacob – Director General, KRUK International, Nuria Simón Artigas – Managing Partner, Kam Carrer & Human Resource Consulting, Cristian Motca – Director – Credit, Collection & Accounts Receivable,  Vodafone Romania, Kurt Weber – Managing Director at Horvath & Partners Management Consultants si Adrian Apostoleanu – Senior Director, EMEA Credit & Collections at Oracle.

Partenerii media ai coferintelor de business sunt: Contact Center Magazine, Wall-street, ClubAfaceri, Ghiseul Bancar, Newschannel, Banknews.ro , FinZoom, Presaonline, Efin si Orasul Meu.

“KRUK International este una dintre companiile de top pe piata managementului creantelor din Romania si unul dintre principalii jucatori pe segmentul achizitiilor de portofolii de creante, mai ales datorita know-how-ului dezvoltat si experientei acumulate in acest domeniu de Grupul KRUK din Polonia. Prin implementarea strategiei de promovare a incheierii de angajamente de plata, care sunt de fapt scheme de restructurare pe care compania noastra le propune debitorilor,  echipa noastra a incheiat 37.000 de angajamente de plata noi in 2011, de peste trei ori mai multe decat cele incheiate in anul 2010. Datorita ofertei de angajamente de plata in rate convenabile, pe care am implementat-o inca din anul 2008, rezultatele noastre s-au imbunatatit considerabil. Suntem bucurosi sa fim partenerul de afaceri preferat al companiilor, dar si al debitorilor”, a spus Isabela Iacob, Director General KRUK International.

“Cred in identificarea cauzalitatii in orice situatie ca sursa pentru rezolvarea temeinica a problemelor. Cred intr-o strategie integrata pe termen mediu si lung care pleaca de la valorificarea individuala a fiecarui angajat si merge pana la o perceptia corecta si realista a fiecarui client.  In cadrul conferintei “Credit & Collection Forum 2012” vom analiza felul in care definirea obiectivelor in cadrul organizatiei influenteaza in timp volumul creantelor. De asemenea, vom dezbate, cu ajutorul specialistilor din mai multe industrii, solutiile concrete pe care companiile le pot implementa pentru remedierea situatiilor tensionate cu care se confrunta in aceasta perioada nefasta a economiei” a declarat Ruxandra Andrei, Deputy General Manager, FinZoom Financial Services si moderator al evenimentului Credit & Collection Forum.

Pentru inscrierea la conferinta de business sau pentru a afla care sunt oportunitatile de parteneriat va rugam sa trimiteti un email catre laura.popescu@expomedia.ro sau sa sunati la +40731 191 919.

Costul individual de participare este de 150 Euro + TVA. Grupurile de minim 3 participanti din aceeasi companie beneficiaza de un pret redus, respectiv 130 Euro + TVA de persoana. Informatii suplimentare despre evenimentul de afaceri sunt disponibile pe www.conferinte.ro.

Expo Media este o agentie full service ce ofera o gama variata de servicii de calitate in domeniile: marketing si comunicare, research, consultanta de customer operations si organizare de evenimente de business. De-a lungul timpului, Expo Media a dat dovada de spirit de excelenta in toate actiunile intreprinse prin experienta, dedicatie si competenta. Pentru mai multe informatii despre compania Expo Media, va rugam sa accesati www.expomedia.ro.

CONTACT
Oana Olteanu
Communication Manager
Tel:      +40 21 411 44 20
Mobil: +40 733 060 010
Email:  oana.olteanu@expomedia.ro
Web: www.conferinte.ro; www.expomedia.ro; www.enlightening.ro
Social Media:   http://www.facebook.com/ExpoMedia.ro