5 abordări interesante pentru creșterea vânzărilor

Aceste tehnici interesante te vor ajuta să ai o viziune mai amplă și mai clară a procesului de vânzare și să îți depășești, în acest fel, recordurile personale în ceea ce privește numărul de vânzări realizate într-o lună, de exemplu.

Vei spune probabil că nu ai nevoie de artificii pentru a fi un agent bun de vânzări și că te descurci destul de bine și așa. Dar de ce să nu evoluezi dacă știi că există această posibilitate? Citește în continuare pentru a afla câteva tehnici extrem de simple și practice menite să înlesnească procesul de vânzare.

1. Ajută lumea să ia decizii

Nu încerca doar să vinzi, cu orice preț. De multe ori oamenii nu se descurcă prea bine cu luarea deciziilor, iar tu trebuie să fii acolo, gata să îi ajuți să se hotărască. Fii sincer atunci când faci anumite recomandări, căci pe viitor vei avea de pierdut dacă apelezi la tactici nu tocmai cinstite.

2. Fă cinste cu o cafea

Ți se pare amuzant sau incredibil? Dimpotrivă, faptul că înlături atmosfera business și îți inviți clientul la o cafea, vei crea toate condițiile luării unei decizii. Poți discuta mai liber, nu ești presat de timp sau stresat de telefoanele de la birou. Clientul va fi și el mai relaxat și va avea mai multă încredere să meargă pe mâna ta.

3. Acceptă mai multe variante de plată

Mulți clienți sunt descurajați atunci când vor să facă o achiziție de faptul că vânzătorul nu acceptă decât cash. Dar oamenii tind să țină cât mai puțini bani lichizi la ei și folosesc tot mai mult cardul de debit sau de credit. Oferă-le posibilitatea de a plăti cu acestea și vei vedea o creștere rapidă a vânzărilor.

4. Vorbește frumos

Nu doar respectuos. Prezintă-ți produsul într-o manieră idilică, creează-i clientului impresia că viața e frumoasă, lipsită de griji și că e important să avem grijă la nevoile noastre. Determină-l să lase deoparte grijile de zi cu zi, astfel încât să poată lua mai relaxat decizia de a-ți achiziționa produsul.

5. Vinde la pachet

Dacă ai un magazin de haine, de exemplu, și observi că cei care îți tgrec pragul preferă doar anumite produse, în timp ce altele rămân nevândute, soluția este să creezi o ofertă specială. Grupează cele două tipuri de produse, adaugă un discount și vezi ce se întâmplă. Vei scăpa cât ai clipi de produsele nedorite.

Evident, această strategie ar trebui aplicată doar în cazul produselor care rămân nevândute din considerente estetice, personale, etc, nu și în cazul celor defecte sau de proastă calitate. Dacă vei vinde un produs defect prin această metodă clienții te vor taxa și nu îți vor mai călca niciodată pragul. Sau, mai rău, vor anunța organele competente. În acest caz vei avea mai mult de pierdut decât de câștigat, deci cea mai bună variantă este să fii sincer cu clienții tăi.