5.000.000 de oameni din intreaga lume au posibilitatea sa fie instruiti datorita sustinerii Agendei Digitale de catre Fundatia ECDL

Fundatia ECDL si ECDL ROMANIA lanseaza o campanie de dezvoltare a profilului Agendei Digitale a Comisiei Europene si isi asuma suportul pentru obiective de inalt nivel.

Fundatia ECDL si ECDL ROMANIA vine in intampinarea Agendei Digitale pentru Europa a Comisiei Europene considerand-o ca fiind o initiativa oportuna si necesara, creata pentru a promova redresarea economica si pentru a imbunatati circumstantele sociale prin intermediul dezvoltarii unei Europe mai competitive, integrata si acoperita digital.

Asa cum identifica  Agenda Digitala, competentele digitale imbunatatite si dezvoltarea aptitudinilor ICT vor juca un rol critic in revigorarea economiei Romaniei, educarea unei forte de munca inovative si minimizarea diviziunii digitale si vor fi parte integranta din succesul pe care il va inregistra politica unei cresteri inteligente, sustinute si inclusive.

In calitate de principala autoritate internationala de certificare a abilitatilor digitale, Fundatia ECDL impreuna cu reteaua sa pan-europeana de operatori nationali, au afirmat angajamentul pentru obiectivele Agendei Digitale si au garantat sa sustina implementarea ei. La nivel european, s-au angajat in urmatoarele obiective:

– sa se asigure ca 5.000.000 de cetateni vor avea oportunitatea de a obtine competente si aptitudini digitale

– sa scada cu 3% numarul curent de 150 de milioane de oameni care nu au abilitatile necesare pentru utilizarea Internetului si sa promoveze utilizarea serviciilor e-guvernamentale si beneficiile e-commerce pentru acesti viitori e-cetateni

– sa promoveze dezvoltarea programelor pentru competente digitale la toate nivelele educationale in toata Europa si sa perfectioneze si sa modernizeze sistemele educationale punand la dispozitia tinerilor de astazi aptitudinile necesare pentru mobilitate pe piata muncii din viitor

– sa ia masuri speciale pentru a se asigura ca grupurile marginalizate precum somerii, batranii, persoanele cu dizabilitati si cei aflati in zone izolate au posibilitatea sa participe la societatea informationala.

– sa lucreze cu toate statele membre ale Uniunii Europene la dezvoltarea de politici privind competentele digitale pe termen lung, utilizand certificarea ca rezultat masurabil al investitiei in programe de aptitudini digitale si sa asigure integrarea competentelor ICT in politicile nationale pentru educatie.

Fundatia ECDL a lansat recent o campanie larga creata pentru a accentua profilul Agendei Digitale si pentru a angaja propria expertiza considerabila si pe cea a extinsei retele pan-europene de operatori la nivel de fiecare tara, pentru a asigura implementarea cu succes a obiectivelor de mai sus care sustin rezultatele vizate de Agenda Digitala.

Ca operator national al Fundatiei ECDL in Romania, ECDL ROMANIA garanteaza suportul atat pentru obiectivele Agendei Digitale cat si pentru obiectivele specifice mentionate de Fundatia ECDL pentru a asigura aplicarea acestora cu succes in Romania.

Agenda Digitala ( 19 Mai 2010) reprezinta prima dintre cele sapte initiative-pilot din cadrul Strategiei Europa 2020 pentru o crestere inteligenta, durabila si favorabila incluziunii.

 

 

 

 

ECDL ROMANIA

 

Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este cel mai raspandit program de certificare a competentelor digitale recunoscut la nivel international in peste 148 de tari si numara pana in prezent peste 10 milioane de persoane inregistrate in program.

In afara Europei, certificarea este cunoscuta sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).

Certificarea ECDL este vendor-independent, examenele pot fi sustinute pe mai multe suite de aplicatii.

ECDL ROMANIA este Operatorul National al licentei ECDL in Romania, cu o retea de peste 500 de centre de instruire si testare acreditate pe intreg teritoriul tarii.

Pentru mai multe informatii accesati www.ecdl.org.ro  sau www.ecdl.org , www.equalskills.ro.