4 jocuri de inteligenta de care copilul tau se va indragosti

Nimic nu se compara cu bucuria de a gasi un joc nou care ne stimuleaza intelectual si ne ofera prilejul de a ne pune in aplicare cunostintele si creativitatea. Din toata diversitatea de jocuri de inteligenta care exista pe piata, cu siguranta toti suntem captivati de acele cateva jocuri care au atras atentia intregii lumi si ne-au tinut ocupati in dupa-amiezile copilariei sau, ulterior, in weekend-urile linistite petrecute alaturi de cei dragi.

Dezvoltarea inteligentei nu este un proces care debuteaza odata cu procesul educational, insa nu se termina alaturi de acesta, deoarece nu exista niciun motiv pentru a nu incerca constant sa ne imbunatatim abilitatile cognitive pe tot parcursul vietii. Rolul acestor jocuri de inteligenta este de a crea un context distractiv prin care putem sa ne dezvoltam capacitatile mentale, sa realizam corelatii inedite intre cunostintele pe care le-am dobandit in trecut si cele pe care le avem in prezent si de a ne pune mereu la bataie creativitatea.

Iata 4 jocuri de inteligenta care au facut istorie in intreaga lume:

Monopoly

Poate cel mai popular joc de inteligenta al vremurilor moderne, Monopoly este un joc perfect pentru dezvoltarea gândirii analitice si pentru imbunatatirea procesului cognitiv decizional. De asemenea, confera un prilej distractiv de a intra in competitie si de a ne dezvolta puterea de persuasiune.

Puzzle

Probabil cel mai indragit joc al copilariei, pe care l-am cunoscut alaturi de familie, colegi sau prieteni, puzzle-ul este un joc de inteligenta ce ne solicita logica, perspicacitatea, puterea de concentrare si gândirea inovativa. De asemenea, e un joc de inteligenta extrem de satisfacator la final, cand putem sa si vizualizam rezultatul eforturilor noastre.

Sah

Un joc de inteligenta fascinant, in care ne controlam alegerile si incercam sa anticipam miscarile adversarului, jocul de sah ne ajuta sa ne dezvoltam gândirea logica, gandirea strategica si memoria.

Scrabble

Un joc de inteligenta care ne mentine antrenati, competitivi si, cel mai important, creativi. E un joc perfect pentru dezvoltarea limbajului si gandirii logice.

Bineinteles ca acestora li se alatura multe alte exemple de jocuri care ne scot din rutina si ne servesc drept mijloace de imbunatatire a abilitatilor cognitive. Precum orice proces educational de succes, aceste jocuri de inteligenta sunt extrem de benefice deoarece ne motiveaza sa ne punem la incercare abilitatile, sa iesim din zona noastra de confort, sa fim rabdatori in fata provocarilor si, in cele din urma, sa ne si distram pe parcurs.

Tu ce amintiri ai cu aceste jocuri de inteligenta?