300 de familii sărace din România vor avea parte de o masă decentă de Crăciun

Donațiile strânse în timpul campaniei “Un Milion de Stele”, acțiune a organizațiilor Caritas din România, vor îmbelușga masa de Craciun a familiilor sărace.

 

În data de 14 Noiembrie, campania Un Milion de Stele a luat sfarsit, după două săptămâni în care societatea civilă a fost îndemnată să se implice activ în conștientizarea și diminuarea efectelor sărăciei cu care se confruntă peste un milion de familii. Aflată la a treia ediție la nivel național, campania s-a derulat într-un număr record de 30 de localități din România, reușind să adune peste 20.000 de susținători în toată țara.  În ciuda frigului cu care suntem obișnuiți în luna noiembrie, candelele solidarității au luminat locuri publice importante din orașele înscrise în campanie, oferind astfel un spectacol de lumină, dar și ocazia de a reflecta asupra problemelor celor care trăiesc cu venituri infime. În cadrul evenimentului participanții au avut posibilitatea de a dona pentru membrii familiilor sărace și de a aprinde în mod simbolic speranța printr-o candelă.

Ediția 2011 a adus multă originalitate și creativitate la nivelul organizării, fiind pentru prima dată când au fost oferite mai multe posibilități de a dona: 2 euro prin numărul de SMS, 859, dar și oferte cumpărate prin intermediul platformei online www.newpon.ro și nu în ultimul rând prin donații directe la fața locului. Prin gestul de altruism dovedit de cei care s-au asociat cauzei „Un Milion de Stele”, au fost strânse donații în valoare de 46.465 RON, fonduri ce vor fi direcționate spre susținerea a 300 de familii sărace din programele Caritas, la nivel național. Membrii acestor familii vor beneficia de hrană caldă, dar și de alimente ce le vor asigura o masă decentă în perioada Sărbătorilor de iarnă. Atmosfera a fost încălzită de tineri artiști care i-au încântat pe trecători cu acorduri de chitară, cântece pline de optimism și mesaje de îndemn la solidaritate. Caritas România mulțumește tuturor partenerilor implicați în organizarea acestei campanii și celor care au internalizat mesajul acțiunii și au donat indiferend de statusul lor financiar și social.

„In cele două săptămâni cat s-a derulat campania ”Un Milion de Stele”, Caritas Romania impreuna cu partenerii au lansat un  îndemn la solidaritate si conÈ™tientizare asupra starii de saracie in care traiesc 23% dintre români. Astfel de acÈ›iuni trebuie repetate cât mai des  pentru a atrage atenÈ›ia societății civile, dar si a decidentilor politici asupra unor probleme extrem de grave ce atacă integritatea umană. Caritas România va continua să tragă semnale de alarmă asupra efectelor sărăciei È™i excluziunii sociale prin astfel de evenimente, dar È™i prin acÈ›iuni de lobby si advocacy. MulÈ›umim tuturor celor care sunt alături de noi È™i care se implică activ în crearea unei societăți sănătoase È™i solide din toate punctele de vedere.” Doina CrângaÈ™u, Director Executiv – ConfederaÈ›ia Caritas România

Campania Un Milion de Stele nu se oprește aici, site-ul acțiunii fiind activ pe perioadă nedeterminată. Doritorii pot face donații directe în contul Caritas România, afișat pe site-ul www.unmiliondestele.ro. În 2012, Caritas România va pregăti noua ediție, de data aceasta fiind dedicată seniorilor societății, ce din păcate nu pot trăi o bătrânețe liniștită și lipsită de orice grijă.