Daca aveti o afacere probabil a-ti incercat multe strategii de markting de promovare online.  O campanie AdWords poate fi cea mai buna solutie pentru promovarea unei afaceri majoritatea potentialilor cumparatori folosind internetul.

Cu Google Adwords puteti avea o promovare online a afacerii dumneavoastra prin pop-up sau in partea dreapa a paginii de rezultate Google dupa ce un utilizator cauta cuvintele cheie pe care le-ati selectat special pentru campania dumneavoastra.
Google adWords utilizeaza o politica intitulata PPC – pay per click – ceea ce inseamna ca taxele incasate sunt bazate pe numarul de clicuri pe care le aveti date de catre persoane.

Acest tip de campani de marketing de promovare online este extreme de specializata. Cand aveti o campanie AdWords puteti sa vizualizati exact cat de multe persoane au vazut anuntul si au dat clic pe anunt, observand care este efectul asupra afacerii dumneavoastra.

Iata cinci avantaje ale unei campanii Google AdWords in comparative cu alte campanii de media online:

1.Acoperire vasta a pietei

Prin utilizarea Google Adwords puteţi ajunge la o piata vasta, cu  tinta pe pietele internationale. Puteţi determina piata in funcţie de produs. Aveti posibilitatea sa alegeti tarile care sa vizeze piata.

2. Rezultate masurabile

Spre deosebire de alte forme de publicitate mass-media in cazul carora rezultatele nu pot fi masurate cu certitudine, folosind Google AdWords toate activitatile promotionale vor avea statistici complete in functie de numarul de afisare a anuntului dumneavoastra, numarul de clicuri date anuntului, cel mai frecvent cuvant cheie pe care sa dat clic. In acest fel puteti vedea eficienta unei campanii de promovare online.

3. Anunturi mai bine directionate

Cea mai interesanta parte unei campanii Adwords este faptul ca Google poate filtra anunturile pe baza de cuvinte cheie cautate de utilizatori. Google va afisa anunturile dumeavoastra dupa cum doresc vizitatorii.

4. Rezultate rapide

Prin intermediul Google AdWords rezultatele sunt mult mai rapide, poate dura chiar numai cateva minute pana veti reusi sa vedeti rezultate.
Google Adwords este un instrument destul de complex. Exista o multime de modalitati de abordare a strategiilor de marketing. Aceasta abordare trebuie aleasa in scopul de a genera cele mai multe rezultate. Unii proprietari de afaceri aleg sa apeleze la consultant profesionisti AdWords care sunt antrenati in modul de lucru cu algoritmii Google pentru a-si maximize bugetul de marketing eficient.

5. Stabilirea unui buget este usoara
Puteti ajusta bugetul in functie de nevoile de promovare si publicitate ale dumneavoastra. Puteti face licitatie in functie de cuvintele cheie dar trebuie sa fiti atenti. Este favorabil sa alegeti cuvinte cheie care sunt mai putin favorabile dar sunt similar cu costul.