225 de profesori vor absolvi cursul “Instruirea in societatea cunoasterii”

O noua serie de cadre didactice participante la cursul “Instruirea in societatea cunoasterii” este gata sa dea examenul de absolvire. Profesorii provin atat din mediul urban, cat si din mediul rural, din invatamantul primar, secundar si tehnic din Braila, Buzau, Constanta, Galati si Tulcea. 

Cele 225 de cadre didactice selectate au participat timp de patru luni (noiembrie 2009 – februarie 2010) la cursul de formare continua care sta la baza proiectului “Dezvoltarea carierei in societatea cunoasterii in regiunea SE”, realizat de SIVECO Romania. 

La finalul programului, profeorii vor putea integra tehnologia IT&C in activitatile didactice pentru a facilita invatarea prin metode active. Aceasta competenta dobandita de profesorii participanti la curs va avea efecte directe asupra elevilor, care vor beneficia de o instruire moderna si eficienta. 

La sfarsitul anului trecut, echipa de implementare a proiectului impreuna cu 15 experti in formare, precum si reprezentantii echipei Partenerului in proiect, respectiv Casa Corpului Didactic Buzau, s-au intalnit pentru a trage concluziile primei sesiuni de formare si a organiza cea de-a doua sesiune. Fiecare dintre participantii la intalnirea de lucru a prezentat rezultatele obtinute, exemplele de buna practica, precum si strategia de abordare a situatiilor particulare. Tema intalnirii de lucru a formatorilor si a echipei de implementare a fost “COMUNICARE”, fiind purtate discutii referitoare la formele comunicarii, mijloacele de comunicare, avantaje/dezavantaje etc. 

Proiectul de grant “Dezvoltarea carierei in societatea cunoasterii in regiunea SE” se deruleaza in perioada 1 aprilie 2009 – 31 martie 2011. Programul urmareste formarea si certificarea a 900 de cadre didactice prin intermediul cursului “Instruirea in societatea cunoasterii” in vederea optimizarii procesului de predare-invatare si integrarii resurselor IT&C la clasa prin abordari bazate pe proiecte. 

Proiectul “Dezvoltarea carierei in societatea cunoasterii in regiunea SE”, aflat in cea de-a 11 luna de implementare,  este realizat in parteneriat cu reprezentantii Casei Corpului Didactic Buzau si este co-finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane – POS DRU 2007-2013.