2.000 de campanii publicitare în primul an de activitate al Tradeads

BucureÅŸti – 14 aprilie 2010. TradeAds, prima Bursă de Reclamă online din România, împlineÅŸte un an de activitate. Pe parcursul acestui an s-au deschis 1700 de conturi, au rulat peste 2000 de campanii, s-au înregistrat 1600 de zone publicitare active pe mai mult de 700 de site-uri vizitate lunar de peste 4,3 milioane vizitatori unici.

Lansată într-un moment în care veniturile de publicitate online din România își începuseră declinul, mecanismul de stabilire a prețurilor (prin licitații) oferit de Bursa de Reclamă a atras atât advertiserii dornici să optimizeze costurile campaniilor, cât și publisherii care urmăreau să valorifice spațiile nevândute. În acest moment, TradeAds atinge majoritatea utilizatorilor de Internet din România, din portofoliul său făcând parte site-uri importante, lideri de clasament în trafic, dar şi bloguri de nişă, mici publisheri independenţi şi advertiserii de la marile agenţii de publicitate până la mici comercianţi care îşi promovează produsele.

TradeAds este platforma care permite întâlnirea cererii cu oferta pe piaţa de publicitate online. În plus, faţă de alte platforme bazate pe preţuri fixe, oferă şi un mecanism de formare a preţurilor pe baza cererii şi ofertei. Sistemul este transparent şi optimizează raportul dintre costurile advertiserilor şi veniturile publisherilor. Practic, preţurile pentru un anumit spaţiu publicitar sunt stabilite în baza unei licitaţii: câstigătorul este cel care oferă cel mai mult, iar preţul este cel al candidatului clasat pe locul doi, incrementat cu o mică sumă.

“Cel mai important lucru pentru noi este să aducem plus-valoare pentru partenerii noştri, fie că vorbim despre advertiseri sau publisheri. Pe lângă îmbunătăţirile pe care le vom aduce platformei Bursei de Reclamă, avem şi câteva proiecte noi ce vor fi lansate în curând. “ afirmă Ionel Năftănăilă, Director Adjunct la TradeAds.

Despre TradeAds

Misiunea companiei TradeAds este de a crea o piaţă de publicitate online transparentă, guvernată exclusiv de principiile cererii şi ofertei. Acţionând ca o bursă, TradeAds permite stabilirea preţului CPM (cost per mia de afişări) sau CPC (cost per click) în funcţie de cerere şi de ofertă, prin intermediul unui sistem de licitaţie de tip Generalized Second Price.

Bursa de Reclamă a fost lansată în aprilie 2009. În iulie 2009 a fost dezvoltată platforma de banner exchange (bartere), iar în decembrie 2009, programul de Referral care permite acordarea de comisioane din veniturile bursei celor care atrag clienţi noi.