180 de profesori intra in examene

Cursantii au absolvit programul “Instruirea in societatea cunoasterii” 

O noua promotie de absolventi ai cursului “Instruirea in societatea cunoasterii”  vor fi examinati de formatorii care i-au pregatit de-a lungul a patru luni. Aproape 180 de cadre didactice vor sustine evaluarea finala, iar cei care vor obtine certificarea vor primi un atestat de competente profesionale cu 25 de credite transferabile. 

Cursantii provin atat din mediul urban, cat si din mediul rural, din invatamantul primar, secundar inferior, secundar superior si profesional tehnic. Acestia sunt impartiti in 12 grupe in cadrul celor 5 judete implicate in proiect: Botosani, Iasi, Neamt, Suceava si Vaslui. 

Cunostintele dobandite de-a lungul programului de formare cu ajutorul expertilor in formare vor ajuta profesorii sa comunice mai bine cu elevii, sa foloseasca la ore avantajele tehnologiei informatiei, sa dezvolte capacitatile de gandire si invatare ale elevilor. 

Obiectivele specifice ale programului de formare continua “Formarea profesionala in educatie in contextul dezvoltarii societatii cunoasterii in regiunea NE”, aflat in cea de-a 11 luna de implementare, sunt formarea si certificarea a 700 de cadre didactice in vederea implementarii cursului “Instruirea in societatea cunoasterii”, tiparirea suportului de curs pentru cadrele didactice participante la formare, asigurarea calitatii programului de formare a cadrelor didactice, dezvoltarea oportunitatilor de cariera pentru dascalii din grupul tinta. 

Proiectul, al carui beneficiar este compania SIVECO Romania SA, este realizat in parteneriat cu reprezentantii Casei Corpului Didactic din judetul Neamt si este co-finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane – POS DRU 2007-2013.