Parul nedorit al fetei si corpului poate afecta modul in care ne simtim, interactiunile noastre sociale, ceea ce purtam si ceea ce facem. Optiunile de a se camufla sau de a elimina parul nedorit includ smulgerea, barbieritul, albirea, utilizarea cremelor si epilarea (folosind un dispozitiv care scoate mai multi par simultan). 

Optiunile pe termen lung includ electroliza, care foloseste un curent electric pentru a distruge foliculii de par individuali si terapia cu laser. Deci, ce este terapia cu laser ? Ce poate realiza? Si care sunt efectele secundare? Si cel mai important de unde putem achizitiona aparatura pentru epilare definitiva ?

Cum functioneaza tratamentul cu laser? 

Laserele emit o lungime de unda a luminii cu o singura culoare specifica. Cand este orientata catre piele, energia de la lumina este transferata spre melanina de pigmentare a pielii si a parului. Aceasta se incalzeste si dauneaza tesutului din jur. 

Dar pentru a indeparta permanent parul si pentru a minimiza deteriorarea tesutului inconjurator, laserul trebuie sa fie orientat catre anumite celule. Acestea sunt celulele stem ale foliculilor de par, care stau intr-o parte a parului cunoscut sub numele de bomba. Laserul trebuie sa fie directionat catre celulele stem care stau in balta parului. de la  

Deoarece suprafata pielii contine, de asemenea, melanina, pe care dorim sa o evitam sa dauneze, oamenii sunt ras cu atentie inainte de tratament. 

Va inlatura definitiv parul? 

Tratamentul cu laser poate reduce permanent densitatea parului sau poate elimina definitiv parul nedorit. 

Reducerea permanenta a densitatii parului inseamna ca unii fire de par vor reinvia dupa un singur curs de terapie, iar pacientii vor avea nevoie de tratament laser continuu. 

Indepartarea definitiva a parului inseamna ca niciunul dintre firele din zona tratata nu se va redobandi dupa un singur curs de terapie si nu este necesara o terapie laser continua. 

Daca parul este indepartat permanent sau doar densitatea redusa este influentat de: 

  • culoarea si grosimea firelor de par tratate 
  • culoarea pielii pacientului 
  • tipul si calitatea laserului utilizat si 
    competenta si instruirea persoanei care opereaza laserul. 

Cu toate acestea, daca aveti parul cenusiu, care nu are pigmentare melanina, laserele disponibile in prezent nu functioneaza. 

De cate tratamente voi avea nevoie? 

Numarul tratamentelor de care aveti nevoie depinde de tipul dvs. de piele Fitzpatrick . Acest lucru clasifica pielea in functie de culoare, sensibilitatea la soare si probabilitatea de a se bronza. 

Pielea palida sau alba, arde usor, rar se bronzeaza (tipurile Fitzpatrick 1 si 2) Persoanele cu parul inchis la culoare pot obtine, de regula, indepartarea permanenta cu 4-6 tratamente la fiecare 4-6 saptamani. Persoanele cu parul corect vor obtine, in general, reducerea permanenta a parului si, dupa un curs initial de tratament, ar putea avea nevoie de 6-12 tratamente pe luna.