APA SI SANATATEA – O PRIORITATE PENTRU ROMANIA

In data de 23 Noiembrie 2010 a inceput la Palatul Parlamentului cea de-a Doua Intalnire a Partilor din Protocolul pe Sanatate si Apa al Conventiei Comisiei Economice pentru Europa a ONU privind Protejarea si Utilizarea Cursurilor de Apa Transfrontaliere si Lacurilor Internationale. Evenimentul este organizat de catre Ministerul Mediului si al Padurilor din Romania, in colaborare cu Secretariatul UNECE (Comisia Economica pentru Europa a ONU) si Asociatia BISMUN (Bucharest International Student Model United Nations).

La intalnire au participat personalitati din Guvernul Romaniei, precum Domnul Laszlo Borbely – Ministrul Mediului si al Padurilor -, Domnul  Cseke Attila – Ministrul Sanatatii. De asemenea, au mai fost prezenti diplomati din cele 24 de Parti ale Protocolului, precum si din alte state, organizatii non-guvernamentale si organizatii internationale.

Activitatile principale ale evenimentului au variat de la conferinta de presa pe dezvoltarea posibilitatii alimentarii cu apa potabila in mediul rural din Romania, pana la evaluarea progresului realizat in ceea ce priveste implementarea Protocolului de la Prima Intalnire a Partilor pana acest moment. Aceasta intalnire a fost o oportunitate si pentru tineri de a se implica in dezvoltarea nivelului de acces la apa potabila.

Cea de-a Doua Intalnire a Partilor din Protocolul pe Sanatate si Apa al Conventiei Comisiei Economice pentru Europa a ONU va continua pana in data de 25 Noiembrie 2010 si va oferi un mediu propice pentru discutarea pe larg a unor subiecte, asupra carora au fost directionate activitatile Partilor Protocolului in ultimii trei ani, precum: ratificarea si implementarea Protocolului, dezvoltarea unor strategii nationale in ceea ce priveste apa si sanatatea prin stabilirea unor obiective specific si supravegherea si rezolvarea problemelor medicale legate de consumul apei, rezervele de apa si igiena in timpul si ulterior unor evenimente meteorologice extreme.

Pentru mai multe detalii despre eveniment puteti vizita www.unece.org/env/water/meetings/protocol_mop.htm sau ne puteti contacta la pr@bismun.ro .

ORGANIZATORI:

MINISTERUL MEDIULUI SI AL PADURILOR

SECRETARIATUL UNECE (UNITED NATIONS ECONOMIC COMMISSION FOR EUROPE)

ASOCIATIA BISMUN

SPONSORI:

CUMPANA

APA NOVA BUCURESTI