100 din cele 32000 de firme in constructii detin 20% din valoarea pietei din Romania

Peste 10 mld. RON a fost valoarea cumulata a cifrelor de afaceri detinute de primii 100 de antreprenori generali in constructii din Romania, conform celui mai recent clasament realizat de compania IBC Focus

Valoarea totala a cifrei de afaceri inregistrata de firmele din top 100 in 2009 a scazut cu 26% fata de cea inregistrata de primii 100 AG in 2008, cifre care arata cat de mult a influentat recesiunea domeniul constructiilor din Romania. Pe de alta parte, conform Topului, profitul total al celor 100 AG  in 2009 fata de 2008 a inregistrat o crestere extraordinara de 77%, de la 174 mil. RON la 310 mil. RON.  Prin urmare, desi veniturile antreprenorilor in constructii au scazut cu o patrime fata de 2008, se pare ca au reusit sa devina mult mai profitabile decat in 2008, rata profitabilitatii fiind in medie de 31% la firmele din Top.

„TOP 100 Antreprenori Generali in Constructii” – editat de IBC Focus –   este singurul top de  profil din Romania, clasament sustinut de cele mai recente rezultate financiare declarate. Pe langa aceste informatii, Topul IBC Focus mai ofera informatii inedite despre antreprenorii generali cu cele mai multe datorii , dar si „TOP 10 Profitabilitate” , incluzand principalele lucrari pe care fiecare Antreprenor le are ACUM in derulare.

Acest Top a fost realizat deoarece era necesar un astfel de clasament al firmelor care controleaza unul din cel mai important sector economic – al constructiilor – care reprezinta 2 % din PIB.

Pentru toti cei interesati de acest Top, precum si de promovare, va rugam sa ne contactati pana la data de 15 Septembrie pe marketing@ibcfocus sau vizitati www.ibc-shop.ro/top100AG.

IBC Focus este lider de piata cu o experienta de 5 ani exclusiv în monitorizarea si studierea pieÅ£ei construcÅ£iilor din România, ce detine cea mai mare baza de date online din Romania cu santiere private si publice – www.raportuldeinvestitii.ro – Realizăm studii ÅŸi rapoarte de piaţă personalizate cu privire la cele mai active segmente ale sectorului construcÅ£iilor din România.