1.300 de profesori formati in societatea cunoasterii

Casa Corpului Didactic Mures implementeaza, in calitate de beneficiar, proiectul strategic “Formarea continua a profesorilor de stiinte tehnologice in societatea cunosterii”, cofinantat prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

“Partenerii proiectului sunt Inspectoratul Scolar Judetean Bacau, SC SIVECO Romania SA si Centrul pentru dezvoltare si inovare in educatie – TEHNE”, a precizat prof. Cristiana Chira, manager de proiect si directoarea Casei Corpului Didactic Mures.

Potrivit acesteia, la data de 1 septembrie 2011 s-a incheiat primul an de proiect, implementarea acestuia continuând pâna la 31 mai 2012.

“In aceasta perioada s-au obtinut urmatoarele rezultate: doua programe de formare continua acreditate de catre CNFP, un portal functional al profesorilor de stiinte tehnologice, 2.100 de manuale de curs tiparite, 100 de formatori instruiti, 773 de profesori de stiinte tehnologice din regiunile Centru si Nord-Est, formati si certificati si 520 de profesori de stiinte tehnologice din regiunile Centru si Nord-Est, in curs de formare”, a adaugat prof. Cristiana Chira.