?Rabdarea: cum sa o dezvolti


Rabdarea, o provocare pentru majoritatea dintre noi, este capacitatea de a tolera asteptarea, intarzierea sau frustrarea fara a deveni agitata sau suparata. Este capabil sa va controlati emotiile sau impulsurile si sa continuati calm cand va confruntati cu situatii dificile sau frustrante.

Beneficiile dezvoltarii rabdarii

Reduce nivelul de stres si va face o persoana mai fericita si mai sanatoasa. Atunci cand inveti si practici rabdarea, nu esti atat de suparat, stresat sau coplesit.

Puteti controla mult mai usor emotiile dvs. si va aflati intr-o pozitie mai buna de a face fata situatiilor dificile cu usurinta si calmitate.Acest lucru promoveaza longevitatea si va face o persoana mai fericita si mai sanatoasa.

Ajuta la dezvoltarea intelegerii, empatiei si compasiunii. Sunteti in mod automat sunteti mai intelepti si puteti dezvolta compasiune fata de ceilalti atunci cand voi sunteti rabdatori.

Oamenii care au rabdare isi petrec timpul pentru a procesa prin ceea ce trec si sunt capabili sa determine ce este nevoie pentru a depasi obstacolele.

Procedand astfel, acestia ii pot intelege mai bine ceilalti. Acest lucru are ca rezultat relatii mai bune si mai satisfacatoare cu partenerii, prietenii, copiii si sefii.

Va ajuta sa intelegeti si sa apreciati procesul de crestere. Asa cum am mentionat mai devreme, orice lucru pe care doriti sa il faceti are nevoie de timp si efort pentru a fi realizat. Dupa cum spune vechea zicala: “Roma nu a fost construita intr-o zi”.

Planificarea, cresterea, evaluarea si masurarea necesita timp, iar efectuarea procesului in mai mult de timp necesita rabdare.

Sfaturi despre cum sa dezvolti rabdarea

Alege o zi in care iti propui sa te concentrezi asupra rabdarii pentru toata ziua. Faceti un efort concertat pentru a procesa si a va gandi la tot ceea ce faceti, fiind atenti si a traind in acest moment.

La sfarsitul zilei, observati toate caile prin care ati luat decizii mai inteligente, ati comunicat mai bine cu ceilalti si ati constientizat tot ce s-a intamplat. Invata sa o faci zilnic.

Dezvoltarea rabdarii este asemanatoare exercitiilor fizice, deoarece necesita persistenta si efort.

Incetineste

Daca aveti tendinta sa va grabiti si sa incercati sa grabiti lucrurile, daca doriti sa faceti lucrurile imediat si nu puteti astepta ca lucrurile sa-si urmeze cursul natural, STOP. Respirati profund inainte de a actiona sau de a face o miscare.

De exemplu, daca va aflati la o coada lunga la magazinul alimentar sau in trafic intens, luati decizia de a nu va lasa afectati de ceea ce se intampla. Faceti unele izometrii, ascultati muzica la radioul sau doar va bucurati de peisaj. A deveni nerabdator nu va face ca lucrurile sa se miste mai repede, deci de ce sa ne suparam pentru nimic?

Practica intarzie satisfacerea

Cand doriti sa ajungeti la acel desert, a doua bautura sau cumparati a zecea pereche de pantofi rosii, opriti-va si ganditi-va mai intai la ceea ce faceti.

Poate ca nu aveti nevoie sau nu vreti nimic din toate aceste lucruri oricare dintre acestea ar fi, pana la urma urmei. Astfel, puteti sa va salvati niste bani sau sa adaugati calorii siluetei dvs.

Ganditi inainte de a spune ceva

Uneori spunem primul gand care ne vine in minte, fara a lua in considerare consecintele. Daca suntem rabdatori, trebuie sa ne oprim putin si sa conteplam asupra cuvintelor pe care vrem sa le impartasim. Astfel, putem evita sa ii ranim sau sa ii ofensam pe altii din jurul nostru. Aflati mai multe sfaturi despre stilul de viata sau cum sa va comportati la un loc de munca, de pe acest site.