„Imobiliarele sub semnul 13! Război total asupra ilegalităţilor din imobiliare”

Joi, 13 MAI 2010, ora.10.30, Târgul Naţional Imobiliar (TNI) se deschide printr-o conferinţă de presă ce supune atenţiei specialiştilor din domeniu şi reprezentanţilor mass-media o temă de interes general, ce are nevoie de o rezolvare urgentă: eradicarea practicilor ilegale din domeniul imobiliar.
Conferinţa de lansare a celei de-a XI a ediţii a TNI este organizată în parteneriat cu APAIR (Asociaţia Profesională a Agenţilor Imobiliari din România) şi va fi moderată de Preşedintele APAIR, Dan Negulescu.
Tema va fi dezvoltată de reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Consiliului Concurenţei, Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB), Camerei Notarilor Publici şi a altor autorităţi însărcinate cu menţinerea cadrului legal de funcţionare al agenţilor imobiliari şi a consumatorilor de astfel de servicii.
Vor participa şi specialişti internaţionali din cadrul Federaţiei Imobiliare Franceze şi al Asociaţiei Imobiliare din Belgia. Pentru o perspectivă de ansamblu asupra situaţiei Europei de Sud-Est, vecinii României (Ungaria şi Bulgaria) îşi vor trimite reprezentanţii Asociaţiilor Imobiliare pentru a prezenta situaţia acestui sector economic în ţara lor, dificultăţile întâmpinate, dar şi acţiunile întreprinse în vederea stopării practicilor ilegale din activitatea agenţilor imobiliari.
Scopul este de a identifica modul în care agenţii trebuie să-şi desfăşoare activitatea, respectând normele legale în vigoare astăzi.
APAIR va fi prezentă la TNI printr-un stand, în care atât agenţii imobiliari cât şi consumatorii, vânzători sau cumpărători, se vor putea informa asupra drepturilor şi obligaţiilor pe care le au.
“Ţelul primordial al asociaţiei este de a le oferi membrilor atât posibilitatea de a-şi promova serviciile profesionale către consumatori cât şi îndrumare privind cadrul legal al efectuării acestei activităţi. Fără sprijinul TNI, cel mai important eveniment în acest domeniu, mesajul nostru nu ar fi fost perceput la adevărata sa valoare!”, spune Dan Negulescu, APAIR.
„Încercăm şi reuşim de la o ediţie la alta atât să păstrăm standardul şi calitatea evenimentelor TNI cât şi să le îmbunătăţim continuu. Ne bucurăm să avem ca partener asociaţia APAIR, singura Asociaţie profesională a agenţilor imobiliari” adaugă Adrian Bercea, Director General BDOBC Business Center, compania organizatoare a Târgului Naţional Imobiliar (TNI).