“Scoala” de parenting

Parenting-ul denumeste tot ceea ce este legat de cresterea, educarea si ingrijirea copilului. Este un cuvant multifatetat care acopera o varietate de lucruri, de la cresterea propriu-zisa a copilului, pana la comunicarea cu cei mici sau disciplinarea lor.
Parintilor le revine rolul esential in cresterea copiilor oferindu-le acestora nu doar sprijin material, dar si climatul psiho-emotional necesar dezvoltarii, precum si modele fundamentale de reprezentare a lumii. In general, comportamentele parentale sunt inspirate de propria experienta de viata ale acestora, astfel perpetuandu-se atat tipare pozitive cat si negative.
Parent coaching se adreseaza parintilor care doresc o schimbare de perspectiva asupra intregului proces de crestere si educare a copiilor. Indiferent daca parintii sunt constienti sau nu, doresc, sau nu doresc sa transmita copilului valorile si credintele lor, acesta le va asimila oricum. Parent coaching-ul lucreaza in directia identificarii si intreruperii celor mai frecvente greseli pe care le fac parintii, insusirea unor noi comportamente care vor ajuta copii sase dezvolte armonios, invatarea comunicarii eficiente si prevenirea situatiilor de conflict.
A fi parinte este o experienta unica in viata oricarei persoane. Nasterea, cresterea si educarea unui copil ofera beneficii incomensurabile, dar in acelasi timp, a fi parinte se dovedeste a fi una din cele mai provocatoare “meserii” existente vreodata. Toti suntem echipati sa fim parinti, insa de cele mai multe ori nu stim cum sa ne folosim de mostenirea si abilitatile cu care viata, natura, divinitatea ne-au inzestrat. De fapt, nu exista nici o institutie, scoala sau program care sa educe adultii si sa-i invete parenting-ul.
Mii de studii legate de cresterea copilului sunt publicate anual, iar parintii se simt frecvent bombardati cu tot felul de informatii, sfaturi, indicatii legate de modul in care ar trebui saformeze micile genii care se anuntaa fi copiii.
Chiar si cei mai experimentati parinti ajung, la un moment dat, sa aiba probleme in a mentine echilbrul intre indeplinirea sarcinilor pentru copii si satisfacerea propriilor nevoi. Rezultatul acestei “lupte” este marcat de aparitia stresului, a sentimentelor de anxietate, nemultumire, afectarea imaginii de sine, pierderea increderii, un slab management al timpului, lipsade concentrare, etc. Toate aceste trairi negative se reflectain relatia cu cel mic si afecteaza sanatatea emotionala a familiei.
Parent coaching-ul ajuta parintii sa aiba o profunda intelegere a mediului emotional al copilului si a nevoilor acestuia de dezvoltare. Odata cu o mai buna cunoastere de sine, parintele va manifesta in mod natural dorinta de schimbare a ceea ce nu mai functioneaza in relatia sa cu cel mic si va adopta o atitudine deschisa si incurajatoare.
Tehnicile de lucru din parent coaching se bazeaza pe intelegerea faptului ca un parinte fericit si echilibrat reprezinta cea mai puternica influenta in cresterea unui copil fericit si echilibrat.
in acest fel, educatia copilului poate deveni un “joc serios”, o activitate placuta si dinamica, o sursa de umor si buna dispozitie, o experienta de invatare si de cunoastere, un motor al schimbarii pozitive a parintelui, dar si a copilului.
Pentru mai multe informatii legate de parent coaching: http://www.moreofyou.ro/coaching/


MoreOfYou – You are more than you can imagine

Cabinet: +40 (757) 365 879
Email: anne@moreofyou.ro

www.moreofyou.ro / www.hobbycafe.ro