“Money back” concept pentru protejarea clientilor sau pentru pentru cresterea vanzarilor

Multi dintre noi am vrut sa cumparam ceva dar nu stiam daca este chiar modelul sau produsul cel mai bun. Si acest lucru se intampla si atunci cand produsul inainte de al cumpara ai ocazia sa-l palpezi, sa-l simti. Dar daca produsul respectiv il cauti pe internet decizia de cumparare iti este supusa se ia din ce in ce mai greu.
Suntem o societate care producem in Romania fose septice si ministatii de epurare si ne adresam unei plaje largi de clienti.
Concurenta pe internet la produse de acest gen este mare, dar daca privesti mai atent nu se compara aceasta piata a foselor septice sau a ministatiilor de purare cu piata aparatelor foto sau calculatoarelor.
Cum faci in actiunea de promovare sa convingi segmentul de piata aflat la departare de tine ca produsul tau este cel mai bun.
Reducand pretul ? Oferind tot felul de accesorii gratuit ? Anuntand de zor tot felul de bonusuri ?
Am trait sa vedem (chiar si in acest an de criza) ca romanii sau obisnuit deja cu aceste tertipuri pur comerciale si nu se mai iau dupa comercianti care sunt capabili sa vand un produs si pe bucati, caci e mai ieftin sa vinzi numai jumatate de produs la care ai neaparat nevoie si de a doua jumatate , jumatate care binenteles costa.
Noi ne-am propus ca clientii sa achizitioneze un produs de la noi numai in conditiile in care sunt bine informati despre produs si performantele sale.
Ideea este ca nu foloseste la nimic ca un client sa ne cumpere un produs si sa constate peste 30 zile ca nu este ceea ce cauta sau vroia.
De accea ne-am propus sa promovam in domeniu nostru conceptul “30 day money back”.
Suntem de parere ca un client nemultumit costa mai mult decat un client multumit, pentru ca antireclama este de multe ori mai scumpa dacat cheltuiala cu publicitatea.
Dar oare totul este asa cum se spune in carti ?
Cristian Berbece
General Manager SC CRIBER NET SRL
www.rezervoare.ro/fose-biologice