“5Licee 5Muzee” a IV- a Editie

Marti, 15 februarie 2011, ora 10:00,  in Sala de Festivitati a Colegiului National “Mihai Eminescu” Bucuresti se va da startul celei de a patra editii a Proiectului “5 Licee 5 Muzee”. Proiectul se inscrie in cadrul “Anului International al Tineretului” avand ca partener Centrul de Informare ONU pentru Romania, pe langa Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Primaria Municipiului Bucuresti si ECDL ROMANIA.

 

Proiectul „5Licee 5Muzee” este un program educational dedicat elevilor de liceu , prin care se doreste incurajarea participarii tinerilor la manifestari culturale. ECDL ROMANIA impreuna cu Inspectoratul Școlar al Municipiului Bucuresti, Primaria Municipiului Bucuresti si Centrul de Informare ONU pentru Romania va invita la conferinta de deschidere a celei de a patra editii.

 

Proiectul „5Licee 5Muzee” si-a propus declansarea unei „epidemii sociale” de vizitare a muzeelor in randul tinerilor, sub forma unui concurs intre 5 licee din capitala. Lansat in anul 2008, proiectul a avut un impact pozitiv atat in randul elevilor, dar si a profesorilor si astfel organizatorii impreuna cu muzeele implicate au fost incurajati sa continue programul. Succesul proiectului „5 Licee 5 Muzee” a facut ca editia a IV-a sa se desfasoare in cadrul Anului International al Tineretului.

Conferinta de lansare a celei de a patra editii a programului educational va avea loc marti 15 februarie incepand cu ora 10:00 in sala de festivitati a Colegiului National ”Mihai Eminescu” din Bucuresti. La eveniment vor fi prezenti reprezentanti ai organizatorilor (Centrul de Informare ONU pentru Romania, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Primaria Municipiului Bucuresti si ECDL ROMANIA) alaturi de elevii si profesorii invitati sa ia parte la aceasta editie a proiectului precum si reprezentanti ai celor 5 muzee participante.

La cea de- a IV-a editie a proiectului vor fi implicati din nou 250 de elevi din cele 5 licee participante la proiect:

Colegiul National “Ion Neculce”, Liceul Teoretic “Dante Aligheri”, Colegiul National “Mihai Eminescu”

Grupul Scolar “dragomir Hurmuzescu”,Colegiul Tehnic “Iuliu Maniu”.

Cele 5 muzee care au avut amabilitatea sa raspunda invitatiei de a participa la proiect sunt:

Muzeul de Arta veche Apuseana “ Ing. Dumitru Furnica – Minovici “, Muzeul de Istorie al Municipiului Bucuresti, Muzeul Tehnic Prof. Ing. Dimitrie Leonida, Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti”, Muzeul Militar National “Regele Ferdinand I” .

 

Prin demararea acestui proiect ECDL ROMANIA, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si Primaria Municipiului Bucuresti, alaturi de Centrul de Informare ONU pentru Romania, precum si muzeele implicate in cadrul proiectului, urmaresc atingerea urmatoarelor obiective:

  1. Promovarea respectului pentru valorile culturale si institutiile de cultura prin atragerea unui numar cat mai mare de elevi de liceu catre muzee si accesul la valorile fundamentale culturale;
  2. Promovarea scolii ca institutie care doreste sa asigure formarea continua si completa la standarde europeane a elevilor, in perspectiva realizarii unei cariere, intelegand insa actul de cultura ca o completare a cunostintelor si abilitatilor acumulate in mediul educational;
  3. Oferirea unor metode alternative de petrecere a timpului liber pentru elevi.

 

Va asteptam cu mult interes marti, 15  februarie 2011, in Sala de Festivitati a Colegiului National ”Mihai Eminescu” din capitala.

Pentru detalii suplimentare, va rugam contactati:

Elena Chiru, Director Programe Educationale, ECDL ROMANIA

Irinuca Vaduva, Marketing si Comunicare, ECDL ROMANIA

Tel.: 0213169922

E-mail:  elena.chiru@ecdl.org.ro

             irinuca.vaduva@ecdl.org.ro

Alte informatii detaliate sunt disponibile pe site-ul  www.ecdl.org.ro