‘Colectia celor mai frumoase poezii ale copiilor din oras’ a iesit de la tipar!’

Haideti sa ii cunoastem pe micii poeti si sa ii ascultam recitand cele mai frumoase poezii din oras, scrise de ei insisi! Evenimentul se va desfasuara duminica, 16 mai 2010, orele 13.00, in foaierul Teatrului National de Opereta Ion Dacian, unde vor avea loc, de asemenea, lansarea antologiei si festivitatea de premiere a copiilor. “Sunt convins că printre premianÅ£i va fi cel puÅ£in un nume de care istoria noastră literară viitoare să se bucure ÅŸi pe care să îl comenteze” – afirma Dan Mircea Cipariu, preÅŸedintele secÅ£iei Poezie – AsociaÅ£ia Scriitorilor BucureÅŸti

Cartea va fi distribuită prin Librăriile Humanitas şi Eminescu. Fondurile obţinute în urma vânzării vor fi investite într-un program conceput de Asociaţia Scriitorilor Bucuresti pentru a susţine copiii talentaţi care se remarcă în urma acestei acţiuni.

“Colecţia celor mai frumoase poezii ale copiilor din oraş” este un proiect al ONG-ului Ajutor REAL, realizat in colaborare cu Teatrul National de Opereta Ion Dacian si sustinut de Asociatia Scriitorilor din Bucuresti si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti.

Antologia este rezultatul concret al campaniei ‘Se cauta cele mai frumoase poezii ale copiilor din oras” pentru a fi publicate. Sutele de poezii primite au ‘cerut’ multe ceasuri de deliberări ale juriului care, cu multă grijă ÅŸi atenÅ£ie, a selectat cele mai frumoase poezii: ‘Antologia care va apărea constituie pentru tinerii autori dar ÅŸi pentru promovarea poeziei, literaturii în ÅŸcoală un moment de referinţă.” – Horia Gârbea, preÅŸedintele AsociaÅ£iei Scriitorilor BucureÅŸti.

Juriul a fost alcatuit din scriitori, membri ai Asociaţiei Scriitorilor Bucureşti, filială a Uniunii Scriitorilor din România şi reprezentanţi ai Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucureşti: Horia Gârbea, preşedintele Asociaţiei Scriitorilor Bucureşti, Dan Mircea Cipariu, preşedintele secţiei de poezie a ASB, Constantin Stan, preşedintele secţiei de proză a ASB, prof. Violeta Filip, metodist ISMB şi prof. Mirela Mihală, metodist ISMB.

Lista autorilor celor mai frumoase poezii ale copiilor din oras a fost postată online pe site-ul ONG-ului Ajutor REAL: www.ajutor-real.ro. Festivitatea de premiere este sustinuta de Farmexim, www.mediadocs.ro si www.garfieldromania.ro. Printre premii se numara captivantele colectii de DVD-uri educative Discovery Channel.

Pentru alte detalii  va rugam sa ne contactati fara ezitare. Va asteptam cu drag!

Noi, ONG-ul Ajutor REAL, T.N.O. şi partenerii care s-au implicat pro bono în această campanie – A.S.R., I.S.M.B, Grupul Humanitas, Librăria Eminescu, D.G.A.S.P.C., Monitorul Oficial, RAL Comunicaţii, BetaCons, EuroMedia, Metrorex, Casa şi Grădina, Şapte Seri, Mami, Sound&Image, Garfield, Radio România Actualităţi, Radio Lynx, Baby, Rocas Design, Mr. Bricolage, Hornbach,  A.M.P.R., Farmexim, Gift Advisor, Ceainăria Serendipity şi Imagenta ne bucurăm că putem susţine astfel copiii talentaţi din oraş.