Weleda – „In armonie cu omul si natura“

Numele Weleda reprezinta ingrijire completa si de cea mai inalta calitate a corpului. In cele peste 100 de produse de ingrijire se ascund mai bine de 90 de ani de experienta in producerea cosmeticelor certificate, naturale si bio.
Weleda si-a inceput activitatea in anul 1921 ca laborator farmaceutic, avand propriile culturi de plante medicinale. In prezent, Weleda este la nivel mondial principalul producator de produse pentru ingrijirea holistica a corpului si de medicamente pentru terapia antropozofica.
Misiunea companiei: pastrarea, intarirea si redobandirea sanatatii omului.
Echilibru in ingrijirea corpului
A-ti pastra armonia inseamna sa te ingrijesti in mod constient de bunastarea trupului si a sufletului tau. Viziunea Weleda despre ingrijire inseamna mai mult decat wellness. Ea cuprinde starea generala de bine, sanatatea omului si sustine echilibrul individual dintre trup, suflet si spirit.
Fie in plina activitate sau in linistea de acasa – produsele de ingrijire de la Weleda va readuc echilibrul natural. Uleiurile pretioase, extractele selectionate din plante pure, cultivate biologic, biodinamic sau natural, parfumurile naturale delicate, ingrijesc, protejeaza si vitalizeaza pielea si sustin in acelasi timp ritmul individual.
Ingrijirea corpului reprezinta ingrijirea sanatatii
Ingrijirea corpului cu produsele Weleda serveste mentinerii sanatatii si a echilibrului individual dintre corp, suflet si spirit. In prim-plan se afla armonizarea functiilor pielii prin stimularea specifica a proceselor de autoreglare. In loc de a inlocui pur si simplu ceea ce ii lipseste, produsele Weleda amplifica vitalitatea pielii.
• O tema centrala in acest sens reprezinta influenta pozitiva a ingredientelor asupra starii de bine. Uleiurile vegetale naturale sunt obtinute din ceea ce o planta are mai valoros de oferit: semintele coapte natural in soare si lumina. Spre deosebire de uleiurile minerale, uleiurile vegetale se aseamana grasimii din straturile celulare superioare ale epidermei, fiind din acest motiv foarte bine integrate si tolerate de piele. Acestea sunt incluse in toate produsele Weleda sub forma de baza uleioasa.
• In combinatie cu extractele vegetale obtinute in urma unor procese speciale si a compozitiei de uleiuri eterice, produsele Weleda sunt adaptate special nevoilor pielii. Caracterul fiecarei game Weleda este dat de cate o planta de baza. Spre exemplu efectul lamailor este astringent, racoritor si revigorant, catina alba are o relatie speciala cu soarele, avand o vitalitate puternica, ce se transmite ulterior pielii si simturilor noastre iar extractul rizomului de iris stimuleaza hidratarea pielii.
• Fiecare persoana reactioneaza diferit la actiunea subtila a fiecarui produs. Doar experienta personala va poate indica exact ce produse si in ce combinatie pot servi cel mai bine nevoilor individuale. Observati cum reactionati, cum va simtiti si ce se modifica. Constientizarea propriului corp este primul pas pe drumul spre intelegerea ingrijirii corpului ca si ingrijire a sanatatii. Si spre practicare.
Pur si simplu frumoasa – din cap pana in picioare!
Extractele din plante medicinale, uleiurile vegetale din seminte coapte la soare si uleiurile eterice pure din petale de flori daruiesc prin intermediul cosmeticelor noastre o piele mai neteda si o stralucire frumoasa a tenului, dar mai mult decat atat, produsele Weleda ofera relaxare si o stare generala de bine.
200 de plante medicinale
Propriile culturi de plante medicinale constituie inima Weleda. Pe cele 20 de hectare sunt cultivate mai mult de 200 de specii diferite de plante, despre care am putea spune ca de pe camp ajung direct in cutie. Plantele medicinale din gradinile proprii sunt cultivate dupa principiile agriculturii biodinamice. Produsele Weleda susţin utilizarea materiilor prime ecologice si economisirea apei si a energiei.
Originea materiilor prime
Weleda isi procura materiile prime preponderent din culturi biologice controlate, sustinand astfel pastrarea fertilitatii solului si a calitatii apei. Plantele salbatice sunt culese doar atunci cand specia lor nu este pusa in pericol de disparitie. Prezervarea speciilor este promovata activ prin cultivare si recultivare.
Testele pe animale
Weleda utilizeaza pentru produsele sale doar substante netestate pe animale. Nu se folosesc sub nicio forma ingrediente de origine animala sau plante modificate genetic.

Controale
Weleda prelucreaza toate substantele conform propriilor standarde de calitate. Ingredientele utilizate in produsele sale sunt supuse unor controale stricte – inainte, in timpul si dupa productie. Nu sunt utilizate substante sintetice pentru culoare, parfum si conservare.
Utilizarea resurselor si sistemul de management al mediului inconjurator
Weleda tinteste catre o utilizare optima a resurselor fara risipirea acestora si catre minimizarea efectelor negative asupra mediului inconjurator. Pentru controlul necesarului de resurse si al efectelor negative asupra mediului se realizeaza in mod regulat un bilant Input-Output, calculandu-se indicii respectivi.
Weleda merge mai departe de cerinţele legale, considerand ca protectia mediului inconjurator este o datorie a companiei. Protectia mediului este inclusa organizatoric in cadrul companiei prin mentinerea unui sistem de management al mediului inconjurator validat si certificat. Imbunatatirea continua a calitatii mediului este asadar favorizata de adoptarea unor scopuri si masuri concrete. Impreuna cu partenerii sai, Weleda incearca sa reduca programatic efectele negative asupra mediului inconjurator de-a lungul intregii vietii a fiecarui produs.