URZEALA TRONURiLOR

 

“Ce este onoarea in comparatie cu iubirea unei femei? Ce este datoria in comparatie cu simtirea unui fiu nou-nascut in mainile tale…sau amintirea unui zambet a unui frate? Vant si cuvinte. Vant si cuvinte. Suntem pur si simplu oameni, iar zeii ne-au creat pentru iubire. Aceasta este gloria si tragedia noastra mareata.” , spunea George R. R. Martin in “A Game of Thrones”.

Citeste! Afla mai multe pe Books-Express.ro

Primul volum “A Game of Thrones”  din seria “A Song of ice and Fire” a fost publicat in 1996. În luna noiembrie a anului 2005, “A Feast for Crows”, a patra carte a seriei, a devenit bestseller-ul numarul 1 si a primit, de asemenea, tot locul 1 in cadrul listei de bestsellere a The Wall Street Journal.Al cincilea volum, “A Dance With Dragons”, va fi lansat pe 12 iulie 2011.

În septembrie 2006 cartea a fost nominalizata  atat pentru Premiile Quill, cat si pentru Premiile British Fantasy.

HBO Production a achizitionat drepturile pentru intreaga serie “A Song of ice and Fire in 2007. Primul sezon “Game of Thrones” a inceput pe 17 aprilie 2011 se bazeaza pe primul roman al seriei. La doua zile de la premiera, episoadele au primit critici pozitive si au inregistrat o audienta de 4.2 milioane pentru primele  trei difuzari.

George R.R. Martin a fost un asistent universitar in jurnalism si director de turneu de sah in tinerete. În timpul liber colectioneaza miniaturi pe teme medievale, citeste si colectioneaza carti science-fiction, de fantezie si horror si pastreaza cu sfintenie o colectie de reviste in continua crestere, care include primele editii “Spider-Man” sau “Fantastic Four”.

Citeste! Afla mai multe pe Books-Express.ro