UN YOUTH STUDENT CONFERENCE

Tema conferintei in curs este NON-PROLIFERARE si DEZARMAMENT NUCLEAR. DECLARATIE PUBLICA SAU FAPTA si va fi structurata in trei paneluri academice, fiecare reprezentand un domeniu de cercetare distinct si coordonat de profesori universitari, precum: Conf. Univ. Dr. si Prorector al Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative Liliana Popescu, Excelenta sa Dl. Ambasador Ion Diaconu, Conf. Univ. Dr. si  consilier in cadrul administratiei prezidentiale Iulian Chifu sau Lector Univ. Dr. in cadrul Institutul Diplomatic Roman si Academia de Studii Economice Robert Uzuna.

Cele trei paneluri academice ale conferintei sunt:

1. Relatii Internationale si Drept International

2. Securitate si Aspecte Militare

3. Econimie si Teoria Alegerii Rationale

Principalul obiectiv al conferintei este stimularea interesului studentilor pentru domeniul cercetarii, crearea unei comunitati academice a tinerilor din Romania, dar si constientizarea publica a unei probleme reale a configuratiei internationale curente.  Prin urmare, lucrarile care vor demonstra cel mai ridicat standard academic din cadrul fiecarui panel vor fi automat inscrise in procesul de review al revistei Romanian Journal of Society and Politics (http://rjsp.eu/), iar celelalte articole vor fi publicate intr-un volumul colectiv al conferint›ei.

Asociatia Tineretul ONU din Romania este o organizatie non-guvernamentala al carei obiectiv principal este reprezentat de promovarea valorilor ONU in randul societatii si a tinerilor romani. Pentru a-si indeplini scopul, Asociatia organizeaza seminarii, conferinte, workshop-uri, campanii de constientizare, activitatea centrala axandu-se asupra celei mai mari conferinte de tip Model United Nations din Romania-€ Conferinta BISMUN. Intre partenerii institutionali ai acesteia se numara Ministerul Afacerilor Externe si Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti.

Pentru mai multe detalii despre Asociatia Tineretul ONU din Romania, va rugam vizitati: http://www.unyouth.ro

Pentru mai multe detalii despre Conferinta UN Youth pe Relatii Internationale, Securitate si Economie, coordonatorii academici, program si organizatorii acesteia,va rugam vizitati:

http://www.bismun.ro/Student%20Conference%202012/

 

 

Gabriela Ciobanu

Departament Comunicare si Relatii Publice

E-mail: PR@bismun.org