Un nou jucator in lupta pentru protectia animalelor si a mediului: ASMA

Asociatia a luat nastere in luna Aprilie 2012, activitatea propriu-zisa demarand in primul week-end din luna mai, printr-o actiune organizata la Jilava

Bucuresti, 9 mai 2012 – Asociatia pentru Siguranta Mediului si a Animalelor (ASMA), infiintata in Aprilie 2012, anunta prima actiune de succes organizata in aceasta formula, actiune desfasurata in perioada 5 – 6 mai 2012, la adapostul de caini fara stapan din Jilava. Cu prilejul acestei activitati au fost sterilizate 33 de patrupede (11 masculi si 22 de femele), actiune care va contribui la stoparea inmultirii populatiei canine gazduite de acest adapost.
Evenimentul s-a bucurat de sprijinul si implicarea Romania Animal Rescue (RAR), asociatie condusa de Nancy Janes, si al medicilor veterinari Aurelian Stefan si Petre Stefan.
“De cand lucram ca voluntari pentru adaportul din jilava, cred ca aceasta a fost ziua cea mai incununata de succes”, a declarat Roxana Chirita, vicepresedinte al asociatiei. “Inconjurati de prieteni, oameni dedicati in totalitate acestei cauze, am reusit sa atingem obiectivul dorit pentru aceasta activitate, si anume sterilizarea animalelor din adapost, astfel incat pe viitor nu ne vom mai confrunta cu problema inmultirii lor.”
Membrii fondatori ai organizatiei, printre care se numara Roxana Chirita, Adina Ruse si Ana-Maria Hutu, doresc sa exprime multumiri tuturor celor care s-au implicat in acest prim proiect al asociatiei, fie prin donatii destinate acestei actiuni, fie prin timpul dedicat actiunilor de voluntariat – Madalina si Adrian Spataru si Sorin Silvestru au un loc special in organizatia noastra, fiind primii voluntari care ni s-au alaturat fara nici o ezitare, desi proiectul este doar la inceput.

Despre Asociatia pentru Siguranta Mediului si a Animalelor (ASMA)
ASMA este o asociatie care are ca scop diminuarea numarului de animale abandonate in spatiul public, crearea de noi adaposturi si imbunatatirea conditiilor din cele deja existente. Pentru atingerea acestor obiective, asociatia isi doreste sa abordeze strategii noi, prin incheierea de parteneriate in beneficiul asociatiilor si adaposturilor (pentru hrana, medicamente), prin sterilizarea animalelor cu si fara stapan si prin promovarea adoptiilor si educarea populatiei in acest sens.
Ca modalitate de lucru, ASMA isi doreste o abordare pe zone, dinspre exteriorul spre interiorul capitalei, cunoscand faptul ca la marginea Bucurestiului, in zonele de case, abandonul reprezinta sursa principala a cainilor fara stapan.
In acest an, zona in care ASMA isi concentreaza eforturile este Jilava, obiectivul fiind sterilizarea tuturor cainilor, cu si fara stapan. De asemenea, ASMA se va implica in imbunatatirea conditiilor din adapost, si in organizarea activitatii acestuia, prin incheierea de parteneriate cu persoanele fizice si juridice din acea zona, astfel incat cainii din adapost sa fie bine ingrijiti si promovati pentru adoptie.