Trei sute de ore de educatie alternativa pentru liceeni

Leadership Autentic, programul de leadership pentru liceeni realizat de Fundatia LEADERS, a asigurat pentru elevii din intreaga tara trei sute de ore de educatie alternativa de leadership in anul scolar 2010 – 2011.  La atingerea cifrei va contribui si sesiunea desfasurata la Colegiul National “Gheorghe Lazar” din Bucuresti, in weekendul 18-19 iunie.  Aceasta editie este sustinuta de unul dintre partenerii principali, BRD Groupe Societe Generale.

Editia din acest sfarsit de saptamana va aduce pentru Leadership Autentic atingerea cifrei de 308 ore de training de leadership desfasurate in 28 de licee din 20 de orase, timp de 56 de zile, in baza lectiilor invatate in cei 2 ani de desfasurare a programului. Si cei mai buni liceeni ai Colegiului National “Gheorghe Lazar” vor participa la programul gratuit care contureaza un cadru unic de dezvoltare, toate costurile fiind acoperite prin intermediul companiilor responsabile care investesc in educatia tinerilor. Tinerii de aici se vor alatura comunitatii de 1.000 de viitori lideri si isi vor descoperi si imbunatati stilul de conducere.

 

Explorand zona educatiei non-formale, cei 25 de participanti, cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani, vor parcurge cele patru module orientate in jurul unor teme precum Lideri si Leadership, Comunicare, De la viziune la rezultat, Vorbirea in Public si Feedback. Astfel, ei vor dobandi un set fundamental de aptitudini care le vor permite sa isi transforme visele in realitate, sa isi constientizeze statutul de tineri lideri si sa trasforme viitorul Romaniei intr-unul mai bun.

Promotori ai educatiei nonformale, trainerii din cadrul Leadership Autentic au implementat programul in licee precum Colegiul National “Emil Racovita” Iasi, Colegiul National “George Cosbuc” Cluj, Colegiul National “Vasile Alecsandri” Galati sau Colegiul National “Elena Cuza” Craiova. La acest final de saptamana, programul va fi livrat de catre trainerul LEADERS, Elena Paslaru, cu o experienta de peste sase ani in dezvoltarea si furnizarea de programe educationale destinate tinerilor.

 

Importanta si necesitatea educatiei non-formale in zona leadershipului sunt subliniate si de declaratiile pe care echipa Leadership Autentic le primeste la finalul fiecarei editii: ““Sunt foarte multumita ca in Romania mai incearca si alti oameni, in afara de profesori, sa ne scoata din mediocritate. Programul a insemnat un progres personal. M-am simtit in largul meu si am invatat ca trebuie sa ne urmam obiectivele fara sa renuntam la ele niciodata.”, spune Miruna Corodeanu, eleva la Colegiul National Spiru Haret, Bucuresti.

 

Leadership Autentic este un program conceput de Fundatia LEADERS, devotata promovarii conceptului de leadership si dezvoltarii unor tineri responsabili, capabili si inovatori, care isi vor coordona activitatile spre evolutia tuturor membrilor societatii. Printre cele mai importante initiative ale Fundatiei LEADERS se numara LEADERS Education, LEADERS School & Academy, Leadership Center si Clubul Antreprenorilor.