Transport aerian de marfuri – ce este si care sunt avantajele pe care le are

Seriviciul de transport aerian de marfuri cuprinde toate operatiunile executate de o casa de expeditii, legate de marfurile de comert intern si interinational, pentru organizarea transporturlui aerian al acestora in cele mai bune conditii. Acest serviciu include atat incheierea si derularea transportului aerian efectiv in conditii optime, dar si eliberarea marfurilor la destinatie in aceleasi conditii.
Prima compania care desfasura transport aerian de marfuri a fost KLM in anul 1919. Ulterior si alte companii precum Aeroflot, Air France, Lufthansa, Sabena si Tarom au inceput sa ofere acest serviciu.
Transportul aerian de marfuri este de foarte multi ani intr-o crestere constanta ce se datoreaza mai multor elemente. Acest serviciu isi dubleaza cantitatile transportate la fiecare 8-10 ani. De asemenea, capacitatea si rapiditatea prestarii transporturilor a crescut considerabil si mai mult decat atat, costurile au scazut si el. Astfel, in acest moment transportul aerian a inceput sa fie optiunea aleasa de din ce in ce mai multi clienti datorita acestor lucruri.

Ce avantaje are ofera serviciul de transport aerian de marfuri?

  • Adaptibilitatea – aeronavele se pot adapta in functie de cerere pentru a transporta diverse lucruri: marfuri, amenajari de lux, fotografieri aeriene etc. Este evident faptul ca nu mai exista un tip de marfa care sa nu poate fi transportata prin aceasta cale.
  • Oportunitatea – transportul aerian de marfuri poate avea loc la momentul solicitarii, deci la momentul oportun. Astfel de fiecare data solicitarile vor fi respectate intocmai si marfa va sosi la timpul stabilit la inceput.
  • Eficacitatea – se poate apela la serviciul de transport aerian de marfuri intr-un mod regulat in functie de cererile existente, acest lucru conduce la o eficacitate ridicata. Cursele regulate au contribuit de asemenea si la scaderea costurilor cu privire la aceste tip de transport.
  • Accesibilitatea – avand in vedere ca se utilizeaza doar un mijloc de transport (avioanele), acest seriviciu a ajuns sa fie la indemana aproape oricui, deoarece costul pentru transportul aerian s-a miscorat considerabil in comparatie cu cel al altor tipuri de transport.
  • Penetrabilitatea – cresterea din ce in ce mai mare a companiilor care efectueaza aceste serivicii si expansiunea geografice a intregului domeniu a contribuit din plin la ascensiunea in cat mai multe locuri a acestui serviciu. Acum se poate transporta marfa chiar si in cele mai particulare locuri din lume.
  • Confortabilitatea – analizand toate calitatile aeronavelor si ale aeroporturilor putem spune ca aceste seriviciu ofera un confort ridicat pentru toti cei implicati. Lucru extrem de important atunci cand este nevoie ca personalul care se ocupa de acest domeniu sa poate lucra intr-un mediu cat mai confortabil.
  • Siguranta – avand in vedere dezvoltarea continua a serviciilor aeriene, putem spune ca marfa este in cea mai buna conditie atunci cand este transporata in mediul aerian. Riscul deteriorarii sau al accidentelor scade considerabil de la an la an.

Analizand avantajele prezentate mai sus, putem afirma ca transportul aerian de marfuri va fi, in cativa ani, principala metoda prin care marfurilor vor fi transportate in lume.