Tot ce trebuie sa stii despre caramida

caramidaCaramida este unul dintre cele mai cunoscute si cele mai folosite materiale de consutructii. Aceasta se obtine dintr-un amestec din argila, nisip si apa, care este apoi uscat la soare sau ars in cuptor. Caramida nearsa este cunoscuta sub numele de chirpici si era folosita foarte de des pe vremuri, la tara. Astazi, acest material este cel mai adesea folosit pentru structuri de rezistenta, pentru constructia zidurilor interioare sau pentru decorarea unor suprafete interioare sau exterioare. Nu exista alt tip de material de constructii care sa ofere atatea posibilitati de realizarea a unor efecte arhitecturale unicate precum acesta. Toti constructorii de case folosesc acest material datorita proprietatilor bune pe care le ofera.

Care sunt cele trei tipuri de caramida care exista?

  1. Caramida clasica – dupa cum am spus mai sus, aceasta este realizata din argila arsa sau ceramica si este utilizata in constructii cu diverse tipuri de mortar. Are o rezistenta foarte mare la compresiune fiind atestata si verificata de secole. In zilele noastre, in caramida se mai adauga si alte elemente suplimentare precum portelan sau samota. In principal, cea mai utilizata caramida este cea plina sau poroasa la nivel exterior pentru ca este foarte rezistenta si se poate utiliza foarte mult in timp. Cea plina este cel mai des folosita in zidarii acoperite pe ambele parti cu tencuiala, pentru constructia elementelor structurale si nestructurale, si pentru stalpi si cosuri de fum.
  2. Caramida din sticla – este utilizata in generala datorita faptului ca transmite foarte bine lumina. Este ideala pentru constructia de ferestre fixe si pereti drepti. Golul din caramida este umplut cu aer la o presiune scazuta.
  3. Caramida aparenta – se foloseste in placarea unor suprafete care vor sa dea impresia ca fiind construite din caramida clasica precum fatade de cladiri, ziduri exterioare, pereti de interior. Acest tip de caramida este in general folosit in scop estetic.

Care sunt principalele proprietati pe care le are caramida?

  • Are o rezistenta ridicata la presiune si umiditate cand este utilizata in domeniul constructiilor. Datorita rezistentei pe care o are ofera structurii pe care o compune o rezistenta buna. De exemplu: o casa construita din acest material este mult mai putin supusa riscurilor in comparatie cu una facuta din alte materiale. In timp, aceast material nu-si pierde rezistenta, ci o pastreaza la fel de bine ca la inceput si nici nu se degradeaza repede in timp.
  • Este un foarte bun izolator termic. Modelul care are un numar mare de goluri verticale are si un grad ridicat de izolatie termica.
  • Este un foarte bun izolator fonic. Ofera si o izolatie fonica destul de buna daca este folosita la o anumite grosime.
  • Are o rezistenta seismica ridicata.
  • Este un bun material ignifug. Caramizile moderne sunt ignifuge si astfel impiedica raspandirea focului si rezista bine la temperaturi ridicate. In general, caramida ar trebui sa reziste la temperaturi de aproximativ 1000 grade C.
  • Este un material ecologic datorita argilei si a nisipurilor argiloase din care este facuta.

Ai nevoie de caramida? O poti comanda online de la Mesteru Manole la super pret

mesteru manoleAcum, in magazinul online de materiale de constructii Mesteru Manole poti comanda simplu si rapid orice produs ai nevoie. Daca alegi sa comanzi online, produsul va fi livrat fix acolo unde ai nevoie si nu va mai fi nevoie sa pierzi vremea prin magazine. Aici vei gasi o gama larga de tipuri de caramida de unde il poti alege pe acela de care ai nevoie. Pe site-ul www.mesterumanole.ro poti vedea toate produsele pe care Mesteru Manole le are la vanzare si pe care le poti comanda foarte simplu. Daca ai nevoie de consiliere sau de mai multe informatii magazinul online de materiale de constructii Mesteru Manole iti pune la dispozitie numarul de telefon 0741 238 406.