Top suplimente Masa Musculara

  1. PROTEINA DIN ZER

Motivul includerii în listă: nu știu cât de familiar ești cu produsele pe bază de lapte sau cu procesul fabricării lor, dar, pe scurt, zerul este o proteină din lapte. Țăranii care încă se mai îndeletnicesc cu producerea brânzei în propria gospodărie, obțin zerul în urma procesului de fabricare a acesteia. Ceea ce trebuie ca tu să înțelegi, se rezumă la următoarele: această proteină are un număr foarte mare de aminoacizi cu lanț ramificat în componența sa. Pe lângă acest fapt, ea se digeră destul de repede și poate ajunge în mușchi într-un timp extrem de scurt de la momentul consumării. De asemenea, ajută și la creșterea fluxului sanguin, deoarece mai conține și compuși mici, numiți peptide (în esență, tot niște proteine). Consumul proteinei mai sus aminte este recomandat imediat după antrenament! Maximizarea efectelor proteinei: înainte cu 30 de minute de a începe orice antrenament, consumă 10 de grame de proteină din zer. Cât mai repede după terminarea antrenamentului mai ia încă 30 de grame. Pentru un efect și mai mare, încearcă să consumi între 20 și 40 de grame de proteină imediat cum te-ai trezit. Recomandarea mea ar fi ca, atunci când te decizi să cumperi o astfel de proteină, să cauți una care conține izolat sau hidrolizat proteic din zer. Un astfel de hidrolizat este obținut printr-un procedeu de rupere a unor lanțuri de aminoacizi mai mari în fragmente mai mici, care pot fi digerate mai repede. Genius iWhey si ON Gold Whey sunt printer cele mai consummate protein din Romania*.

  1. CREATINA

Motivul includerii în listă: Mare parte din studiile științifice efectuate de diverși cercetători, au scos la iveală faptul că bărbații care iau creatină câștigă, ca masă musculară, peste 5 kilograme. Din ce este compusă, de fapt, creatina? Din trei amino acizi: arginină, glicină, și metionină. Există două moduri în care funcționează creatina. Primul are legătură cu energia pe care aceasta o furnizează mușchilor, energie care te ajută pe tine să faci repetări la sala de forță. Ecuația este destul de simplă: mai multă energie = mai multe repetări pe care le poți face cu o anumită greutate. Acest lucru duce, în timp, la creșterea masei musculare. Al doilea mod în care funcționează creatina este prin atragerea unei cantități mai mari de apă înspre celulele mușchilor, fapt ce, din nou, pe termen mai lung, favorizează creșterea masei musculare. Maximizarea efectelor: prin administrarea a 2-5 grame de creatină, înainte de începerea antrenamentului, sub formă de monohidrat de creatină, creatină malat sau alfa-ketoglutarat de creatină într-un shake. După ce ai terminat antrenamentul, ia încă 2-5 grame. Nu uita să-ți administrezi aceeași doză și în zilele în care nu faci niciun fel de efort fizic de acest gen, alături de un mic dejun cu carbohidrați.

  1. CASEINA

Motivul includerii în listă: cazeina este doar o altă proteină prezentă în lapte. Unul dintre efectele pe care aceasta le are asupra ta, este că te face să te simți sătul. Dacă la ora actuală faci niște antrenamente care au ca scop final creșterea masei musculare, atunci consumă cu încredere o astfel de pulbere. Iată, însă, o sugestie și mai bună: combină proteina din cazeină cu cea din zer și fă un shake, dacă ai posibilitatea. Consumă această băutură imediat după antrenament, pentru a beneficia de o creștere și mai pronunțată a masei musculare! Maximizarea efectelor: suplimentele cu cazeină se vor administra înainte de culcare. 20-40 de grame dintr-un astfel de supliment sunt suficiente. Se mai pot consuma încă 10-20 de grame după antrenamente, plus alte 20-40 de grame între mese, sub formă de shake, dar numai amestecat cu un izolat proteic din zer. Noul Genius iProtein Casein este unul din cele mai naturale prafuri de caseina.

 

  1. BCAA

Aminoacizii cu Lant Ramificat! Motivul includerii în listă: aminoacid cu lanÈ› ramificat. Te-ai întrebat vreodată ce e cu denumirea asta ciudată? Dacă da, dar, totuÈ™i, nu ai găsit încă răspunsul la dilema ta, atunci dă-mi voie să-È›i elucidez eu misterul. Există trei tipuri de aminoacizi extrem de importanÈ›i în refacerea È™i creÈ™terea masei musculare: leucina, izoleucina È™i valina. Ei sunt misterioÈ™ii aminoacizi cu lanÈ› ramificat la care tot făceam referire (engleză: Branched Chain Amino Acids – BCAA). Cu toate că toÈ›i cei trei aminoacizi, luaÈ›i împreună, sunt foarte importanÈ›i pentru masa musculară, cel mai important dintre ei rămâne, de departe, leucina. Cercetările din domeniu au arătat că aceasta poate ajuta la creÈ™terea sintezei proteinelor musculare chiar de una singură! Daca ar fi correct grammatical sa spunem “cel mai comlet”, am spune ca cel mai complet complex de aminoacizi este Animal Nitro.

  1. OXIDUL NITRIC

Motivul includerii în listă: cunoscut, pe scurt, ca NO, aceasta este o moleculă implicată într-o gamă variată de procese. Printre acestea, de un interes crescut pentru culturiÈ™ti, este abilitatea de a dilata vasele de sânge È™i a permite unui flux mărit de sânge să circule către muÈ™chi. Un flux mai mare de sânge are următoarele avantaje: mai mult oxigen, nutrienÈ›i, hormoni anabolici È™i apă care vor oferi muÈ™chilor tăi mai multă energie în timpul antrenamentelor È™i, de asemenea, o recuperare È™i creÈ™tere mai bună a È›esutului muscular. Ca fapt interesant, pe care, probabil, nu-l È™tiai, suplimentele cu oxid nitric nu ajută concret această moleculă ci, mai degrabă, furnizează un alt aminoacid, arginina, care, ulterior, ajunge să fie transformată în oxid nitric de către organism. Administrarea de arginină are ca efect pozitiv creÈ™terea masei musculare, a forÈ›ei È™i scăderea în greutate. Maximizarea efectului: suplimentele cu oxid nitric se iau în cantități de 3-5 grame, după tiparul următor (pentru suplimentele care conÈ›in arginină, L-arginină, alfa-ketoglutarat de arginină sau citrulină ori ginseng American): – o doză ( 3-5 grame) dimineaÈ›a, înainte de micul dejun; – una cu 30-60 de minute înainte de antrenament; – imediat după antrenament; – cu 30-60 de minute înainte de culcare Dacă poÈ›i, È›i-as recomanda să nu consumi nici un aliment când iei doza pe care È›i-am scris-o mai sus. Mai mult de atât, combină acest supliment cu 500-1000 mg de vitamina C, pentru un efect mai îndelungat! Un oxid Nitric popular este BSN – NO Xpload sau noul Animal Fury