TOB: CEL MAI MARE TARG DE OBIECTE BISERICESTI DIN EUROPA

TOB – Târgul InternaÅ£ional de VeÅŸminte, Icoane, CărÅ£i ÅŸi Obiecte BisericeÅŸti, EdiÅ£ia a XI-a, cea mai importantă expoziÅ£ie bisericească ortodoxă din Europa se va desfăşura la Sala Palatului, BucureÅŸti, în perioada 16-18 iunie 2011. Program de vizitare: 10.00-18.00. Intrarea este liberă.

Peste 90 de producători de obiecte bisericeşti din 7 ţări (Australia, Italia, Germania, Grecia, Belarus, Ucraina si România) expun icoane ferecate în aur şi argint, catapetesme şi scaune arhiereşti, maşini de brodat cu soft bizantin, carte şi revistă creştină.

Ţara invitată este Grecia, de unde participă 10 expozanţi.

Nu lipsesc clopotele acţionate prin GPS şi comandate de pe telefonul mobil al preotului. Va fi prezent şi pianul cu clopote care costă 100.000 euro şi reproduce orice melodie.

Vizitatorii pot cumpăra suveniruri şi decoraţiuni creştine pentru interior din Grecia, Belarus şi Ucraina.

Ediţia a XI-a anunţă următoarele premiere:

 • Din Australia participă cel mai mare atelier de veÅŸminte ortodoxe din lume. Faimoasele veÅŸminte de la Riza, cu broderie creÅŸtină tradiÅ£ională vor putea fi admirate ÅŸi achiziÅ£ionate. Un veÅŸmânt complet poate depăşi 5000 de euro.
  • Vizitatorii vor putea admira în premieră o biserică realizată din covoare Å£esute, cu model bizantin.
  • Sfântul Munte Athos este reprezentat de Mrea. Mikra Aghia Anna, care aduce tămâie naturală rară, produsă în cantităţi mici în atelierul propriu.
   • Mrea. Sf. Cruce din Oradea expune veÅŸminte unicat Å£esute în atelierele mănăstirii.
   • Vor fi expuse icoane unicat în lume, lucrate integral din fir de pai.
    • Renumitul grup de psalÅ£i „Tronos” al Patriarhiei Române va susÅ£ine zilnic la orele 13.30, recitaluri cu cele mai cunoscute piese bizanite.

    www.targulbisericesc.eu

    Andrei Epure, PR manager TOB 0740221813, 021-3149723, tobromania@yahoo.com