Tehnici de vorbire si dictie

Problemele sau micile dificultati de vorbire din copilarie pot duce mai tarziu la dezvoltarea unor complexe ce nu pot fi neglijate – copilul isi pierde increderea in fortele proprii, nu comunica si se poate izola de societate.
Numeroase studii arata ca stresul din copilarie determina probleme de sanatate la adulti, pornind de la dificultati de gestionare a emotiilor, o inteligenta emotionala scazuta, depresii sau afectiuni mult mai grave.
Smart Education lanseaza astfel un nou curs dedicat copiilor, este vorba despre Tehnici de vorbire si dictie, sustinut de cunoscuta jurnalista TV Raluca Tache.

“Sa stim cum sa vorbim este foarte important, atunci cand stim ce sa vorbim! Atitudinea noastra, felul in care ne prezentam, modul in care vorbim sunt esentiale pentru a reusi in viata, iar aceste deprinderi pot fi invatate din copilarie. De aceea lansam un atelier inedit pentru cei mici, in cadrul caruia Raluca Tache, specialist in dictie si prezentator TV, va pregati copiii pentru o vorbire impecabila!”, spune Corina Tanasiciuc, Managing Director Smart Education.

Tehnicile de vorbire si dictie sunt utile pentru toti copiii: fie ca au un defect de vorbire (rarait, sasait, vorbire zonala), fie ca vorbesc prea repede, prea tare si isi pierd rasuflarea, sau dimpotriva, vorbesc prea incet sau prea rar. De asemenea, un copil timid poate fi ajutat sa isi gestioneze emotiile si sa se exprime fluent in fata unui public.

“Este foarte important sa constientizam, in primul rand, propriu tip de vorbire – daca nu realizam unde gresim nu ne putem corecta. Apoi indreptam problema prin exercitii concrete, dar urmarim si modul in care putem capta atentia interlocutorului si ne putem depasi teama de a vorbi in public. Acesta nu este doar un curs de dictie, este unul care pregateste copilul pentru viitoarele interactiuni si, mai ales, adultul de maine.”, explica Raluca Tache, specialist in dictie.

Tematica de curs include: identificarea eventualelor probleme de dictie specifice fiecarui copil, exercitii pentru optimizarea consoanelor S si J, pentru corectarea sigmatismului (pentru sunetul S), pentru corectarea graseierii (sunetul R), exercitii „incurca limba”, exercitii pentru tonul vocii si ritmul vocii, invatam sa ne prezentam cursiv si fara emotii, exercitii de comunicare nonverbala – cum ne miscam cand vorbim in fata cuiva.

# # #

Smart Education organizeaza ateliere pentru dezvoltarea personala a copiilor – arta teatrala, pictura, educatie financiara, antreprenoriat, sah, cursuri de limba engleza si limba germana.

Echipa Smart Education este formata din traineri tineri, profesionisti, care incurajeaza crearea unei atmosfere permisive si relaxante, pentru a facilita spontaneitatea, libertatea de exprimare si mai ales accesarea resurselor creative ale copiilor. Cei mici invata sa relationeze eficient intr-un grup, sa isi depaseasca emotiile, devenind mai increzatori si descoperindu-si talentele.

Pentru detalii suplimentare despre atelierele Smart Education, programul before si after school, atelierele gratuite sau taberele, accesati site-ul si pagina de Facebook.