System Innovation Romania aliniaza filialele Fluorocarbon UK din Romania cu SAP Business One

Fluorocarbon Polymers SRL si FBS Prestige SRL au implementat SAP Business One pentru optimizarea si standardizarea proceselor interne in concordanta cu politica de grup din Fluorocarbon UK. Conform reprezentantilor companiei, primele avantaje sunt legate de cresterea vizibilitatii datelor: raportari pe baza informatiilor actualizate in timp real, un plus de simplitate in utilizare si eliminarea redundantei prin introducerea datelor intr-un singur sistem.

Fluorocarbon Polymers SRL este filiala locala a Fluorocarbon UK, de 50 de ani unul dintre cei mai mari procesatori de compusi fluoropolimeri si furnizor global de componente din PTFE si prefabricate din polimeri.
FBS Prestige SRL, divizie a grupului Fluorocarbon cu filiale in UK, Europa si Orientul Mijlociu, proiecteaza si produce solutii industriale pentru industria panificatie, echipamente specifice industriei alimentare.

Datorita dezvoltarii si extinderii alerte din ultimii ani, a fost luata decizia schimbarii sistemului IT a Fuorocarbon UK cu SAP Business One. Ulterior, celelalte filiale au implementat acelasi sistem:

“Obiectivul principal al implementarii a fost de armonizare a informatiei in intregul grup. In vechiul sistem, unde fiecare companie avea propriul ERP (sau diverse sisteme), datele erau greu de obtinut. Lipsa unui sistem integrat ducea adeseori la aparitia unor erori, duplicate si implicit inconsistenta in raportare. Vizibilitatea informatiei per total era scazuta.“, spune Rebecca Long, Manager de Proiect SAP Business One, Fluorocarbon UK

Filialele din Romania au ales System Innovation Romania pentru a realiza implementarea SAP Business One, integrarea la nivel de sistem informatic cu sediul central si pentru a rezolva doua cerinte specifice:

• colectarea datelor din mai multe sisteme, fara a avea o baza solida, comuna si coerenta de informatii: fiecare filiala folosea sisteme diferite pentru managementul stocurilor, contabilitate si raportari.
• utilizarea unui sistem de calcul al costurilor diferit de cel al companiei mama: a fost nevoie de timp pentru a explica cum ar trebui sa fie configurat, astfel incat sa indeplineasca atat cerintele managementului local si a autoritatilor din Romania, cat si ale raportarii la nivel de grup.

“System Innovation Romania a inteles rapid cerintele noastre si ne-a oferit sprijin complet la sediul nostru, la telefon, prin e-mail si remote, au avut intotdeauna disponibilitatea si rapiditatea de raspuns necesara. De asemenea, comunicarea cu echipa noastra de IT din UK si cu partenerul de implementare a fost una din cheile spre success ale implementarii. Si suportul post Go-Live a fost la fel de important, astfel incat micile ajustari aduse intr-un timp scurt nu ne-au afectat afacerea. SAP Business One este un sistem ERP solid si de incredere, toata informatia este on-line, iar raportarea se face usor pentru diverse cerinte noi pe care le avem.“, adauga Daniel Dumitru, Manager de Proiect SAP Business One

“SAP Business One raspunde cu succes nevoii de lucru integrat a multinationalelor, intrucat centralizeaza datele din toate departamentele, usureaza standardizarea documentelor pentru grupurile de firme, procedurile si raportarile. Informatiille sunt vizibile conform nivelelor de acces, atat din Romania cat si din UK.”, spune Irina Oprea, System Innovation Romania, unic implementator SAP Business One in Romania.

Date de Contact:
Irina Oprea
Manager, ERP Consultant
Telefon: +40 72000 4672
E-mail: irina@sysinconsult.com
www.sysinconsult.ro