Suita de solutii software de afaceri si de vanzari necesare unui antreprenor din Romania

Solutiile software pentru afaceri fac parte din categoria instrumentelor foarte utile pentru managerii companiilor din Romania. Tara noastra are o traditie indelungata in dezvoltarea, crearea si configurarea solutiilor software iar managerii au la dispozitie aplicatii si echipe foarte performante din care sa aleaga. Din suita de aplicatii necesare unei companii din Romania, enumeram mai jos cele mai importante cinci categorii:

ERP – Programele ERP (Enterprise Resource Planning) sunt sisteme integrate de gestiune a afacerii, formate din componente ce acopera activitatea tuturor departamentelor din firma. Sistemele ERP sunt utilizate in companii de distributie, productie, servicii sau productie. Pentru achizitionarea si implementarea unui sistem de tip ERP, compania trebuie sa fie la un anumit nivel de complexitate a fluxurilor. Programele ERP includ si modulele de contabilitate si salarizare.

Programe de Vanzari si contabilitate. Aceste programe reprezinta o versiune cu foarte multe limitari ale sistemelor ERP mentionate mai sus. Practic, aceste programe acopera doar fluxurile de facturare, stocuri si contabilitate, fiind disponibile la un cost redus.

eCommerce. Aceste platforme permit vanzarea online prin intermediul unui website catre clienti persoane fizice sau juridice. Magazinele online au devenit solutii tot mai populare in randul companiilor locale.

CRM. Programele CRM (Customer Relationship Management) sunt sisteme de management al relatiilor cu clientii foarte necesare companiilor care au cel putin o persoana care sa se ocupe de vanzari, chiar daca acesta este directorul general. In programele de tip CRM inregistrati interactiunile de vanzari, programarile de efectuat, vanzarile, tot ceea ce tine de relatia cu clientii. Pe piata de CRM Romania exista mai multe solutii disponibile din care sa alegi ceea ce se potriveste cel mai bine.

SFA. Programele SFA (Sales Force Automation) sunt utilizate de catre agentii de vanzari pentru preluarea comenzilor de la clienti folosind telefonul sau tableta. Programele de tip SFA ii ajuta pe angajati sa-si maximizeze programul de lucru si sa petreaca mai mult timp in activitati generatoare de venituri pentru companie.