Studiu privind managementul apelor în regiunile de proiect cu privire la reglementările UE

Proiectul Clean Rivers – Clean Sea! AcÈ›iune comună a ONG-urilor pentru protecÈ›ia mediului în zona Mării Negre, abordează ocoperta studiu apa_all_media problemă comună – poluarea mării È™i a afluenÈ›ilor acesteia folosind parteneriatul ONG-urilor ca instrument principal
Obiectivul general al proiectului este de a contribui la eficacitatea măsurilor luate de către diferite părți interesate pentru a aborda problema poluării apei, ca provocare comună în domeniul protecției mediului din zona Mării Negre.
Obiectivele È™i activitățile care au fost dezvoltate de către proiectul „Râuri curate – Mare curată!” au contribuit atât la realizarea de parteneriate puternice regionale È™i de cooperare cât È™i la realizarea Studiului privind managementul apelor ÅŸi controlul poluării aplicat zonelor de proiect din cele 5 ţări partenere:România, Moldova, Bulgaria, Turcia ÅŸi Georgia. Studiul a fost elaborat de experÈ›i de mediu, de-a lungul întregii perioade de desfăşurare a proiectului.
Parcurgerea studiului necesită puţin timp, dar vă oferă ocazia de a învăța despre geografia, caracteristicile şi detaliile zonelor pilot și, de asemenea, despre legislația specifică și multe alte informaţii interesante.
Ceea ce face studiul chiar mai interesant este faptul că mai multe râuri principale care curg direct sau indirect în Marea Neagră au fost analizate în detaliu, astfel, cunoştinţele noastre despre ceea ce afectează mediul vor deveni mult mai bogate.
În studiu puteţi găsi nu doar cunoștințe și informații despre ecosistemele Mării Negre și a legislației specifice dar şi cum se pot dezvolta parteneriate și la modul în care putem îmbunătăți cooperarea în regiunea Mării Negre între toate părțile interesate, ONG-uri, guvernamentali, sectorul de afaceri şi societatea civilă.
Întreaga echipă de proiect, şi mai ales echipa de specialişti care au muncit pentru elaborarea acestui studiu, speră ca acesta să fie utilizat de către toți cei care doresc să știe mai multe despre Marea Neagră și care se vor implica în protecția și prevenire poluării Mării Negre.
Studiul poate fi consultat în versiuni completă pe portalul proiectului http://www.cceg.ro/clean-rivers-clean-sea/ managementul-apei.