Studiu: majoritatea romanilor isi pierd dintii din tinerete

In utima vreme, specialistii in parodontologie au atras atentia asupra faptului ca in Romania, cei mai multi dintre romani nu inteleg necesitatea inlocuirii dintilor absenti. Lipsa informatiilor in acest domeniu, vizitele rare sau studiu-majoritatea-romanilor-isi-pierd-dintii-din-tinereteimagine-parodontologieinexistente la cabinetele stomatologice, mai ales ale cetatenilor din mediul rural, au determinat ca acestia sa se intalneasca inca din tinerete cu probleme parodontale extrem de grave, inregistrandu-se inclusiv pierderea tuturor dintilor.

19% dintre romani nu se spala pe dinti nici macar o singura data pe zi invocand motive puerile, precum ”nu este timp”. De asemenea, s-a demonstrat faptul ca 29% dintre romani merg la cabinetul stomatologic doar atunci cand au adevarate urgente. Dantura romanilor pare un fel de Cenusareasa a corpului, cei mai multi avand carii, tartru, carii la radacina dintilor, pete, respiratie urat mirositoare. Semnele, ca dantura sufera si ca o vizita la medicul stomatolog se impune, se manifesta prin sangerari, marirea in volum a dintilor, retractiile gingivale localizate. Netratate la timp, acestea vor duce automat la imbolnaviri grave, care se vor manifesta la randul lor prin: distructie osoasa si ligamentara, migrarea si mobilitatea dintilor si a maselelor, apar pungile purulente, intr-un final dintii incepand sa pice unul cate unul.

Pierderea unui dinte sau a unei masele nu poate provoca pentru om decat studiu-majoritatea-romanilor-isi-pierd-dintii-din-tinerete-clinica-parodontologiepoate aspectul inestetic la o prima privire, astfel incat o persoana va ridica din umeri si va spune ca nu-i asa mare filosofie, ce poate sa se intample mai mult. Problemele insa incep exact din acest punct, deoarece ceilalti dinti vor prelua forta masticatorie, ce duce la accelerarea distructiei osoase.

Nu doar adultii pot suferi de boli parodontale, ci si cei mici, pana in varsta de 11 ani, dar doar in asociere cu anumite boli generale sau boli genetice, apoi in tinerete, pot debuta afectiuni grave, agresive, cu o evolutie extrem de rapida, care va duce inevitabil la pierderea dintilor.

studiu-majoritatea-romanilor-isi-pierd-dintii-din-tinerete-scaun-parodontologieIn acest sens se impune o mai buna informarea a populatiei cu privire la acest subiect inca de la varste fragede prin mass-media, prin scoli, conferinte, intalniri, in asa fel incat sa inceapa o constientizare care sa aiba ca rezultat: controale periodice anuale.

Tratamentele acestor boli sunt asigurate cu ajutorul unor terapii si echipamente moderne, medicii stomatologici urmand cursuri de perfectionare in domeniu pentru a se ralia standardelor ridicate ale Uniunii Europene. Dintre metodele moderne de tratare a bolilor parodontale pot fi enumerate: masurarea indicelului de placa bacteriana, instruirea adecvata pentru un periaj corect zi de zi, gingivectomia, debridarea gingivala, chiuretaje in camp deschis sau inchis, imobilizari dentare etc.

Clinica Dr. Melnic devine cea mai buna solutie pentru un tratament dentar modern, recomandand solutiile optime care sa avantajeze orice pacient atat estetic, cat si functional, dar care sa raspunda si problemelor financiare, oferind preturi optime. Un motto al acestei clinici este ”Noi consideram pacientii prieteni”, punandu-le la dispozitie atentie, rabdare, profesionalism, dar si siguranta, calitatea superioara a materialelor folosite sau a echipamentelor de lucru, dar si garantarea tratamentului.studiu-majoritatea-romanilor-isi-pierd-dintii-din-tinerete-poza-medic-parodontologstudiu-majoritatea-romanilor-isi-pierd-dintii-din-tinerete-poza-medic-parodontolog

Deviza ”Fara durere” pe care o afiseaza la tot pasul poate impulsiona pe oricine sa treaca pragul acestei clinici, ce isi doreste mai presus de orice sa micsoreze pana la disparitie numarul tinerilor care raman fara dinti, fenomen ce le afecteaza din plin viata profesionala si pe cea cotidiana.