Studiu: Cei mai multi dintre romani recunosc avantajele sistemului de supraveghere in scoli

Probleme grave din ultima vreme legate de agresivitatea tot mai mare a copiilor, au determinat pe tot mai multi dintre cetateni sa caute o solutie mult mai buna pentru protejarea in conditii optime a integritatii fizice a celor mici.

bataie-copii

Vandalismul, intimidarea celor mici de catre copiii mai mari, activitati criminale chiar, traficul de droguri, abuzurile sexuale sunt doar cateva probleme cu care se confrunta noua generatie de scolari, astfel incat reprezentantii comunitatilor au recunoscut faptul ca este timpul sa instaleze sisteme de supraveghere performante care sa preintampine toate aceste lucruri nedorite.

camera-video-dvr-la-scoala

Parintii marturisesc ca sunt cei mai castigati in acest sens, multi dintre copiii lor, altadata agresati in vreun fel de colegii mai mari, si-au capatat linistea mult dorita imediat ce scoala a investit bani pentru instalarea camerelor de supraveghere. Securitatea si siguranta generala, care s-au instalat la scurt timp dupa instalarea acestui sistem, atat in timpul activitatilor scolare, cat si in timpul celor extrascolare, sunt de un real ajutor pentru adultii care vor cu tot inadinsul sa-i protejeze pe micuti.

In scolile in care acest sistem deja a fost implementat de ceva timp incoace, Politia Romana a putut avea acces la informatii foarte importante legate de anumite persoane care incercau sa ameninte copiii, cum ar fi pedofilii, un pericol real de care intreaga societate este constienta si incearca sa-l micsoreze sau sa-l faca sa dispara.

Sistemul de supraveghere este amplasat in anumite puncte bine alese, in asa fel incat sa poata sa aiba vedere la absolut tot ce ar putea reprezenta un pericol, devenind astfel un factor de descurajare pentru activitatea infractionala, dar si pentru copiii mai agresivi care pot fi observati la timp pe camerele de supraveghere de catre profesorii de serviciu si trasi la raspundere pentru faptele pe care le-ar face.

In cazul unor catastrofe (cutremure, incendii, inundatii), profesorii de serviciu pot lua masuri urgente pentru ca scolarii sa fie evacuati in scurt timp, iar viata lor sa nu le fie pusa in pericol sub nicio forma.

Beneficiile acestui sistem de supraveghere au determinat romanii sa inteleaga ca tehnologia poate fi de real ajutor in rezolvarea multor probleme ale oamenilor din ziua de astazi. Accesul la ea este unul facil, preturile nu mai sunt extrem de ridicate, ci chiar accesibile. Prin utilizarea internetului, chiar de la distanta de locatie se poate realiza un contact direct cu ceea ce se intampla in scoala. Monitorizarea se face in timp real, iar imaginile sunt de calitate superioara.

Daca scolile si-au dat seama ca sistemul de supraveghere ar putea sa le rezolve cu brio unele dintre problemele grave cu care se confruntau pana acum, tot mai multe companii, firme, proprietari de locuinte personale au inteles ca acest lucru ajuta prin: impiedicarea hotilor sa fure sau intimidarea lor macar, eficientizeaza munca angajatilor si se pot dezvalui orice furturi din cadrul firmei, supravegheaza cu succes persoanele in varsta sau bolnave, copiii mici sau elevii de scoala.

Secfire.ro este partenerul de nadejde al oricarei institutii publice, persoane fizice sau juridice care isi doreste performanta si eficienta de la un sistem de supraveghere, echipamentele pe care le pune la dispozitie reusesc sa raspunda tuturor cerintelor tehnice in conformitate cu standardele actuale.