Stres mai putin pentru a arata mai bine

Esti deja ocupata, dar te pierzi in dorinta de a pierde in greutate, iar nivelul de stres creste odata cu greutatea ta. Reducerea stresulului este un lucru bun pentru un creier si un organism mai sanatos, mai cu seama pentru un corp armonios si atragator. Ai sau iti doresti un job in care imaginea conteaza? Atunci este indicat sa incepi schimbarea acum!

Cei mai multi dintre noi suntem mai stresati de la o zi la alta, din diverse cauze. Indiferent daca este vorba despre cariera noastra, relatiile sau obiectivele noastre, suntem mai ocupati decat oricand sa incercam sa satisfacem cerintele vietii noastre moderne, motiv pentru care corpurile noastre platesc pretul mental, emotional si fizic pentru acest obicei nesanatos.

Indiferent daca stresul este generat din cauza jobului, a partenerului sau a lipsei banilor, glandele suprarenale elibereaza un hormon numit cortizol pentru a ne mentine vigilenti si pregatiti pentru actiune. Cortizolul creste nivelurile de zahar din sange, ducand la pofte pe parcursul zilei si determina eliberarea de insulina, hormonul responsabil pentru depozitarea grasimilor.

Atunci cand experimentam stresul, sangele si substantele nutritive sunt directionate catre muschi, creier si organe vitale si departe de sistemul digestiv, care poate duce la gaze, balonare si constipatie.

Dupa cum va puteti imagina, acest lucru devine problematic atunci cand stresul este cronic, persistand de foarte mult timp. Nivelurile ridicate de cortizol sunt legate de cresterea in greutate, astfel ca gasirea unei solutii pentru situatiile de stres este esentiala pentru eforturile voastre de scadere in greutate.

Maximizati magneziul in organism pentru o stare de bine

Magneziul este adesea denumit “mineral antistres”. Este responsabil pentru relaxarea muschilor si pentru a ajuta la somn. Suplimentarea cu magneziu poate ajuta la ameliorarea durerilor de cap si, de asemenea, are un rol important in gestionarea glucozei sanatoase si a administrarii insulinei.

Magneziul este considerat a fi crucial pentru buna functionare a glandelor suprarenale si poate fi epuizat in momente de stres. Consumarea mai multor legume cu frunze verzi, fasole, nuci si orez brun din cereale integrale va poate ajuta sau consultati medicul dumneavoastra despre suplimente.

Recuperati somnul pierdut in turele de noapte

Un somn de noapte prost are ca rezultat niveluri mai ridicate de ghrelin, un hormon care stimuleaza apetitul. Ati observat vreodata ca, atunci cand ati dormit mai putin bine intr-o noapte, aveti nevoie de dulciuri si alimente bogate in carbohidrati? Acest lucru se datoreaza faptului ca aceste alimente sunt bogate in glucoza, ceea ce va ofera o crestere a energiei. Incercati sa obtineti opt sau noua ore de somn in fiecare noapte.

Daca nu va puteti deconecta de tehnologie inainte de culcare, opriti calculatoarele si televizoarele si lasati deoparte telefonul cu cel putin o ora inainte de culcare. Lumina albastra a ecranului suprima eliberarea melatoninei, hormonul care te face sa te simti adormita noaptea. Daca trebuie sa utilizati aceste dispozitive, diminuati lumina sau descarcati o aplicatie care sa o reduca.

Va relaxati la job? Atunci cafeaua trebuie sa dispara

Cofeina creste cortizolul in repaus, asa ca in timpul stresului, te poti astepta ca obiceiul de cafea sa aiba un efect mai mare. Daca sunteti iubitoare de cafea, reduceti consumul in timpul momentelor de stres crescut. Treceti la ceaiul din plante pentru a contracara mai mult cortizolul si efectele acestuia de depozitare a grasimilor. Exista multe amestecuri destinate relaxarii.

Asadar, daca imaginea conteaza pentru jobul pe care il ai sau ti-l doresti, este bine sa fii constienta de toate aceste lucruri. Uneori, o rutina nesanatoasa ne poate conduce la pierderea locului de munca, lucru pe care nicio femeie independenta nu si-l doreste.

Investeste intr-o rutina benefica pentru corpul tau si invata sa te mentii frumoasa, mai ales in momente de stres! Se poate sa ai nevoie de un job mai bun sau de un salariu motivant. Te-ai gandit la aceste aspecte?