Start EUROPAfest 2011!

Start EUROPAfest 2011! – 18 ani de jazz, blues, pop ÅŸi muzică clasică

Între 7 şi 13 mai fă-ţi loc în agendă pentru EUROPAfest, singurul festival din Europa care reuneşte jazz, blues, pop şi muzică clasică. Prin concerte, concursuri, workshop-uri, jam sessions şi evenimente neconventinale, festivalul oferă publicului plăcerea unică de a degusta din delicatesele muzicale ale lumii. Locaţii precum sala ArCuB, Club Tribute, Club Loft, Centrul Cultural Ungar vor răsuna în acordurile a peste 300 muzicieni din 45 ţări.

Cu 18 ani de existenţă în România, EUROPAfest este considerat o împletire armonioasă a patru stiluri muzicale diferite, în spectacole ce abundă de bun gust şi profesionalism: jazz, blues, pop şi classic. Scenă capitalei va fi animată de prestaţiile unor trupe de muzicieni profesionişti precum The Merry Poppins / Austria, Atmasfera / Polonia-Ucraina, Ari Borger Quartet / Brazilia-SUA şi Art Voices / Armenia care impregnează muzica pe care o creează cu inedite influenţe balcanice, de reggae, etno-rock, de cabaret sau soul. De asemenea, spectatorii vor avea ocazia să simtă emoţia celor două mari competiţii internaţionale: Bucharest Internaţional Jazz Competition şi Jeunesses International Flute Competition, dar şi să se delecteze cu seri relaxante de primăvară, asistând la concertele în spaţii neconvenţionale, din cadrul Caffe Festival.

Ediţia cu nr. 18 debutează pe 7 mai printr-un concert dedicat Zilei Europei, realizat în parteneriat cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România. Festivalul de anul acesta se deschide cu imnul oficial al Uniunii Europene pe ritmuri jazz, o reinterpretare elegantă şi proaspătă a celebrei “Oda Bucuriei” de Ludwig Van Beethoven. Astfel, aranjamentul creat special pentru această ocazie îmbrăca binecunoscuta temă în armonii de ethnic-jazz, subliniind diversitatea culturală a Europei, sărbătorită în cadrul festivalului. Artiştii de pe întreg continentul, vor transforma Imnul într-o veritabilă călătorie sonoră, aducând un tribut propriei culturi.

Cotat ca unul dintre primele 3 concursuri de jazz ale Europei, Bucharest International Jazz Competition reuneşte pe scenele bucureştene 18 trupe şi vocalişti din 21 de ţări. Timp de o săptămâna, publicul se va putea delecta cu momente interpretative unice, ce abundă de originalitatea şi nonconformism, prezentând noile tendinţe din jazz la nivel mondial.

Şi pentru că muzica bună nu are limite, EUROPAfest îmbrăca primăvara în fundalul muzical al flautului la cea de-a 18-a ediţie a Jeunesses International Music Competition. 145 de flautişti din 40 de ţări vor transforma Bucureştiul într-un oraş de poveste, în care virtuozitatea, talentul şi rafinamentul se vor întrece în interpretări muzicale inedite în faţa unui juriu de specialişti internaţionali.

În cadrul EUROPAfest, un loc aparte îl ocupă Caffe Festival, desfăşurat în perioada 8-12 mai la Club Tribute şi Club Loft. Odată ce vei păşi în locaţiile care diferă complet de sălile tradiţionale de concerte, te vei molipsi de bună dispoziţie şi poftă de viaţă, iar ritmurile de jazz, blues şi pop îţi vor acapara simţurile, pentru o terapie de muzică bună. Spaţiul neconvenţional, atmosfera electrizantă, calitatea reprezentaţiei, ritmurile inedite ce oscilează între relaxant şi antrenant şi momentele de improvizaţie, toate acestea reprezintă colajul muzical ce defineşte prin excelentă Caffe Festival.

Pe 13 mai, Gala EUROPAfest celebrează într-o atmosferă plină de emoţie şi entuziasm cei mai buni muzicieni ai Europei. Seara aduce în concert cele mai apreciate prezenţe din festival, moment ce va celebra excelenţa muzicală, o seară în care evoluează cei mai buni artişti, cele mai bune trupe şi cei mai buni instrumentişti, iar publicul va avea ocazia să afle cine sunt câstigatorii celor două concursuri. Agenda EUROPAfest 2011 promite motive de evadare din cotidian, încât va fi greu să îţi alegi un singur eveniment. Nu uita! Festivalul oferă! Tu alegi!”

Biletele au fost puse în vânzare pe www.tickefan.ro, în reţeaua magazinelor Flanco şi de pe biletoo.ro. Studenţii au intrare liberă la anumite concerte în limita locurilor disponibile.

 

Informaţii suplimentare şi fotografii:

jmEvents : 0720.31.61.62 / 0740.759.566 | office@jmEvents.ro | www.jmEvents.ro

Facebook: www.facebook.com/EUROPAfest.Bucharest