Specialistii floristi din Romania si-au demonstrat inca o data maiestria in cadrul celei de-a treia editii a Concursului National de Aranjamente Florale organizat cu ocazia Zilei Nationale a Olandei

Marti, 24 aprilie 2012, Ambasada Regatului Tarilor de Jos la Bucuresti  a organizat cea de-a treia editie a Concursului National de Aranjamente Florale si demonstratia “Tehnici Inovative in Executarea Aranjamentelor Florale”, desfasurate in incinta hotelului Ramada Bucharest Parc.

Prin intermediul acestui concurs si al demonstratiei, ambasada si-a propus sa contribuie la profesionalizarea sectorului de design floral, sa rasplateasca talentul artistic al floristilor romani si, in egala masura, sa promoveze utilizarea florilor in viata noastra de zi cu zi.

Tema de anul acesta a Concursului National de Aranjamente Florale a fost “A Royal Treat for my beloved one”. Folosind irisi, trandafiri, hortensii, garoafe si zambile, aduse special din Olanda,  concurentii au realizat  fiecare cate un aranjament pentru centrul unei mese festive.

Locul intai a fost disputat de 47 de concurenti din Bucuresti, Pitesti, Barlad, Focsani, Timisoara, Oradea, Calarasi, Cluj-Napoca, Constanta, marele castigator fiind Dna. Liliana Gheorghe din Bucuresti. Jurizarea a fost efectuata de un grup mixt de specialisti romani si olandezi, nume sonore precum Dl. Ben Clevers (maestru in design floral, presedinte), Dna. Cristina van Bonzel-Gomez (coordonator si trainer tehnici spirituale japoneze), Dna. Doina Levintza (scenograf si designer de moda), Dl. Florin Stanica (profesor universitar, Pro-rector USAMV Bucuresti), Dl. Teofil Molcut (editor Florists Only). Acestia au avut dificila misiune de a evalua creatiile in baza a trei criterii: indemanare, creativitate si echilibru. Presedintele de onoare al juriului a fost Excelenta Sa, Ambasadorul Regatului Tarilor de Jos la Bucuresti, Dl. Matthijs van Bonzel care a inmanat premiile pentru castigatori si certificatele de participare pentru toti participantii la concurs.

In urma deliberarii s-au desemnat 3 castigatori si au fost acordate 3 mentiuni, dupa cum urmeaza:

Premiul I – Liliana Gheorghe – Flower Expert (O excursie in Olanda pentru 2 persoane oferita de KLM si KLG Europe, trofeu + diploma)

Premiul II – Ioana Mihai – MPR Events (Bon Valoric pentru achizitia de materiale profesionale oferit de Eureko, trofeu + diploma)

Premiul III – Alina Alexandra Safriuc – Retro Flower (Bon Valoric pentru achizitia de materiale profesionale oferit de Holland Farming Agro, trofeu + diploma)

 

Cele 3 mentiuni premiate cu carti si reviste de specialitate oferite de Florists Only au revenit concurentilor  Madalina Elena Toader – Yau Concept , Andreea Laura Floristeanu si Alina-Paula Dascalu. Toti participantii au primit un Certificat de Participare.

Dl. Ambasador Van Bonzel a apreciat in mod deosebit creativitatea concurentilor romani, remarcand in acelasi timp ca ‘’florile apropie oamenii si acesta este un mesaj important pentru Romania si Olanda. Suntem doua tari, una in nord-vestul si cealalta in sud-estul Europei. Chiar daca in anumite directii politice avem vederi diferite, in multe alte directii suntem foarte aproape unii de altii”.

Concursul National de Aranjamente Florale a fost urmat de Demonstratia practica de realizare a aranjamentelor florale sustinuta de maestrul florist olandez, Dl. Ben Clevers si admirata de peste 100 de persoane. Aflat in Romania special pentru acest eveniment, Ben Clevers a realizat 7 creatii deosebite de aranjamente in suporturi. In tot acest timp, maestrul a vorbit despre diferite posibilitati de conservare a materialului vegetal folosit de floristi, dar si despre strategii de vanzare  folositoare comerciantilor.

Iubitorii de flori si de aranjamente florale care nu au avut posibilitatea sa participe la concurs sau la demonstratia practica, pot admira creatiile expuse in incinta hotelului Ramada Bucharest Parc, Bd. Poligrafiei nr. 3-5, Sector 1 , Bucuresti.

Pentru mai multe informatii contactati:

Ambasada Olandei: Caroline Seebregts, Head of Press and Cultural Affairs, 0743 122551 sau email

bkr-pcz@minbuza.nl

Business Development Group:, la telefon 021 3179870 sau email concurs@bdgind.ro.

Evenimentele s-au desfasurat  cu sprijinul: KLM, KLG Europe, Eureko, Holland Farming Agro, Hakbijl Glas-Arian Glass, Florists Only, Ramada Bucharest Parc si Business Development Group. Florile necesare pentru concurs si demonstratie au fost  asigurate de B&P Floral Connection.