Seminar ”Totul despre Embolizarea Fibromului Uterin”

Vineri, 15 iunie 2012, femeile preocupate de sănătate lor sunt așteptate la seminarul gratuit ”Totul despre Embolizarea Fibromului Uterin”, susținut de dr. Rareș Nechifor și organizat de Clinica Hemodinamic, în parteneriat cu Asociația O Șansă pentru Viitor. Evenimentul are loc la Cafeneaua Brătianu (vizavi de Banca Națională), începând cu ora 18.00, iar intrarea este gratuită.

Fibromul uterin este o afecțiune extrem de frecventă, în condițiile în care, până la vârsta de 50 de ani, 80% dintre femei prezintă fibroame uterine. Tratamentul acestor mase celulare benigne de la nivelul uterului se impune în momentul în care acestea cauzează probleme.

Există trei tipuri de tratament ale fibroamelor uterine: tratament prin medicamente, prin intervenție chirurgicală sau prin embolizare uterină (tratament endovascular). De multe ori, tratamentul medicamentos nu funcționează, iar fibromul devine prea mare și trebuie operat. În cazul în care se alege metoda chirurgicală, probabilitatea ca uterul să fie scos este destul de ridicată, ducând astfel la sterilitate.

Pentru a evita histerectomia (îndepărtarea uterului), cea mai eficientă metodă de tratament al fibromului uterin este embolizarea uterină. În esență, embolizarea fibromului uterin este o metodă nonchirurgicală minim invazivă, fără anestezie generală, fără bisturiu și fără riscul de a pierde uterul.

Procedura de embolizare a fibromului uterin presupune astuparea vaselor de sânge care alimentează fibromul, generând un proces de resorbție progresivă a tumorii. Principalul avantaj al embolizării este faptul că fertilitatea pacientei nu este afectată. În plus, sunt tratate simultan toate fibromele uterine prezente.

Dr. Rareș Nechifor, medic la Clinica Hemodinamic, este medicul european cu cea mai mare experiență în embolizarea fibroamelor uterine, dar și primul medic român membru al Societății Europene de Cardiologie și Radiologie Intervențională.

În cadrul seminarului, dr. Rareș Nechifor va vorbi despre procedeul de embolizare a fibromului uterin, iar participantele care vin cu o ecografie recentă îi pot cere opinia referitoare la dignosticul fiecăreia.

La eveniment vor lua cuvântul prof.univ.dr. Gheorghe Iană, director medical Clinica Hemodinamic, și doamna deputat Alina Gorghiu, susținator al parteneriatului pentru acest seminar. La manifestare vor fi prezenți și Lidia Constantinescu, manager Clinica Hemodinamic, și conf.univ.dr. Adrian Neacșu, medic ginecolog.

Participarea este gratuită!

Pentru rezervări și informații suplimentare:
– Lidia Constantinescu – 0729.988.788 – lidia.constantinescu@gmail.com
– Clinica Hemodinamic – 0727.738.119 – office@hemodinamic.ro
– Alexandra Bogdan – 0729 806 313 – alexandra.bogdan@ospv.ro

 

PR & Comunicare: Sănătatea Press Group – expertul tău în comunicare pe domeniu medical

Georgiana Giunca , PR Executive, press@sanatateapress.ro