Şcoala de vară pe tema diplomaţiei şi a negocierilor internaţionale

În perioada 23-29 iulie, Asociaţia Tineretul ONU din România (ex-BISMUN) organizează proiectul „Summer School on Diplomacy and International Negotiations”. Acesta se va desfăşura la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti şi va reuni 40 de studenţi din România şi din străinătate care vor avea ocazia să înveţe principiile de bază ale diplomaţiei şi ale negocierilor internaţionale de la profesori universitari, foşti şi actuali ambasadori, diplomaţi de carieră şi experţi din instituţiile ONU.
Proiectul se adresează tuturor tinerilor angajaţi în studii diplomatice, de securitate, relaţii internaţionale, ştiinţe politice, drept public internaţional sau relaţii economice internaţionale, scopul acestuia fiind să îi ajute pe studenţi să îşi dezvolte aptitudinile diplomatice şi capacităţile de negociere la nivel internaţional, în vederea pregătirii lor pentru viitoare cariere diplomatice.
Activităţile vor fi structurate în seminare, care vor fi grupate în trei module: Introducere în Diplomaţie, Practica Diplomaţiei şi Negocieri Internaţionale. Pe lângă acestea studenţii vor avea oportunitatea să participe şi la activităţi practice, în cadrul unui concurs de discursuri şi unui workshop în care se va simula o rundă de negocieri internaţionale.
Partenerii instituţionali ai evenimentului sunt: Universitatea din Bucureşti, Ministerul Afacerilor Externe şi Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti.
Ce interesaţi se pot înscrie prin trimiterea, la adresa summerschool@bismun.org, a unui CV şi a unui formular special de aplicaţie disponibil pe site-ul evenimentului (http://bismun.ro/summerschool/index.html) la secţiunea Registration.
Pentru mai multe informaţii, puteţi vizita pagina oficială de internet a proiectului sau ne puteţi contacta la adresa de e-mail PR@bismun.org .