Şcoala de vară a comunităţii Ciocăneşti 2012

Şcoala de vară a comunităţii Ciocăneşti 2012

BucureÅŸti, 21 iunie 2012.

În perioada 7-21 iulie 2012, Asociaţia pentru Educaţie Antreprenoriat Leadership- ApEAL, Asociatia de Dezvoltare Comunitara Ciocanesti-Dambovita – ADCCD-D organizează în localitatea Ciocăneşti-Dâmboviţa, a III-a ediție a Şcolii de Vară comunitare Ciocăneşti.
Se doreşte crearea unui model de şcoală de vară comunitară cu scopul clar de a consolida baza de schimbare a comunităţii rurale din punct de vedere cultural-educational.

Eradicarea sărăciei şi accesul la bunăstare prin educaţie pentru succes! Aceasta este paradigma în care dorim să se desfăşoare activitatea şi în care sunt gândite atelierele. În baza experienţei de până acum avem în proiect lansarea unei platforme de resurse pentru a pune la dispoziţie şi altor comunităţi rurale experienţa noastră în realizarea unei şcoli de vară comunitară, cu privirea spre viitor.

Proiectul este dedicat copiilor din clasele I-X din cadrul a trei şcoli din localităţile Ciocăneşti, Urziceanca şi Vizuresti, judeţul Dâmboviţa. Astfel, proiectul C.H.A.N.G.E., organizat de către AIESEC, va permite accesul la multiculturalism prin intermediul unor traineri internaţionali, dar şi cu ajutorul educaţiei non-formale, prin artă şi joc.
Pe de altă parte această şcoală este şi un bun exemplu de colaborare în societatea civilă rurală, intre un ONG “urban” şi Primăria locală sau Biblioteca Comunală şi Şcoală Multiculturală Vizuresti.

“Participanţii la şcoala de vară vor avea teme provocatoare referitoare la modelarea lor ca oameni, precum: dezvoltare personală, time management şi stres management, relaţionarea cu cei din jur prin tehnici de foto-jurnalism, experimentarea prin tehnologie şi utilitatea ei în viaţa lor de zi cu zi, comunicare şi leadership comunitar, toleranţă la alte culturi etc. Prin acest program educaţional, dorim să asociem procesul învăţării cu bucuria, pentru ca, în final,
elevul să fie determinat să-şi construiască în mod independent drumul către succesul său.” a declarat iniţiatorul şcolii, Şerban Moldoveanu, preşedinte ApEAL.

Dorim să insuflăm tinerei generaţii premisele conceptului european “învăţare pe tot parcursul vieţii” şi dezvoltarea unei “comunităţi bazate pe cunoaştere”.

Deschiderea: 7 iulie 2012, în sala căminului cultural Ciocăneşti, la care vă invităm cu mult drag. Programul evenimentului va începe cu o prezentare a tuturor atelierelor şi a trainerilor implicaţi ce provin din diverse ONG-uri, instituţii şi organizaţii : Asociaţia MAIA, AIESEC Bucureşti, Salvaţi Copiii, CROS- Centrul de Resurse pentru Organizaţii Studenţeşti, Business Days, Centrul de Creaţie Tehnică pentru Tineret, Palatul Copiilor Bucureşti .

Educaţie pentru o viaţă de succes!

Pentru mai multe detalii ne puteţi contacta la:
Organizaţie: Asociaţia pentru Educaţie Antreprenoriat Leadership- ApEAL
Site:http://apeal.wordpress.com;
Blog: http://scdvcomunitara.wordpress.com/
Email:scdvcomunitara@gmail.com
Telefon: 0754268582, Manager Sofia Ungureanu
Adresă: Str. General Petre Popovat, Nr 76, Bucureşti Sector 6