Scapa De Vergeturi Dupa Nastere

GRUPUL DE ACŢIUNE LOCALĂ ASOCIAŢIA DE DEZVOLTARE DURABILĂ CURBURA CARPAŢILOR anunță lansarea, începând cu data de 26 iunie 2017, a primei sesiuni de primire a proiectelor pentru măsura M3.4/6B  “Infrastructură socială pentru integrarea grupurilor defavorizate”.

Proiectele se vor depune la sediul GAL CURBURA CARPAŢILOR situat în incinta Primăriei Prejmer (etaj 1, al cincelea birou pe partea stângă), la adresa: Prejmer, strada Mare nr. 565, judeţul Braşov. Proiectele se vor putea fi depuse la sediul GAL în zilele lucrătoare, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 – 16.00, în perioada 26 iunie 2017– 26 august 2017.

Informaţii detaliate privind accesarea şi derularea măsurii M3.4/6B sunt cuprinse în documentaţia de finanţare aferentă acestui apel de selecţie, disponibilă la adresa www.curburacrapatilor.ro

Documentaţia de finanţare aferentă apelului de selecţie pentru măsura M3.4/6B cuprinde Ghidul Solicitantului, anexele şi documentele suport şi poate fi solicitată:

  • de la sediile primăriilor din teritoriul ,,Curbura Carpaţilor’’;
  • de la sediul GAL CURBURA CARPAŢILOR din Prejmer, strada Mare nr, 565, judeţul Braşov;
  • la adresa de e-mail: informare.curburacarpatilor@gmail.com;
  • la numerele de telefon: 0770 207 389 sau 0770 261 712.

La sediul GAL CURBURA CARPAŢILOR este disponibilă o variantă electronică (CD/DVD) a documentaţiei de finanţare aferentă apelului de selecţie nr. 1/M3.4/1/2017 a proiectelor pentru măsura M3.4/6B.

 

Vergeturile apar atunci cand o persoana castiga sau pierde mult in greutate. Sarcina este cel mai bun exemplu. Pielea isi pierde elsticitatea, iar rezultatele sunt cicatrici pe piele de culoare rosie sau purpurie cunoscute sub denumire de vergeturi.

Este un subiect controversat  daca vergeturile post-sarcina pot fi eliminate sau doar diminuate. Daca doriti sa aflati mai multe despre vergeturi accesati site-ul www.vergeturi.ro.

Iata cateva sfaturi care va pot fi utile in a scapa de vergeturi dupa nastere:

1.Incercati sa tratati vergeturile, in stadiul primar, inainte de a  ajunge la punctul de cicatrizare pentru a avea cele mai bune rezultate in reducerea acestora dupa sarcina.
O dieta sanatoasa, bogata in fructe si legume este o modalitate de a le preveni in timpul sarcinii. O dieta bogata in vitamina E, vitamina C, zinc si siliciu face minuni. Produsele alimentare care contin aceste substante nutritive ajuta pielea  sa isi pastreze elasticitatea si sa isi revina inapoi la forma sa anterioară odata ce copilul se naşte. De asemenea o buna hidratare poate ajuta foarte mult.

2.   Folositi lotiuni sau creme care contin vitamina E, ulei de emu, unt de cacao sau ulei de germeni de grau pentru a ajuta la prevenirea vergeturilor si  reintinerirea pielii dupa sarcina.  Aceste produse nu vor scapa de vergeturi, dar va  vor ajuta la minimizarea aspectul lor inestetic.                                                                     

3. Dupa sarcina vergeturile se pot estompa, dar cicatrizarea este inca vizibila.

Discutati cu medicul dumneavoastră despre obtinerea unei retete pentru o crema care sa contina Retinol. Acest unguent este cunoscut pentru eliminarea vergeturilor post natale si pentru  reduce severitatea celor care raman. Acest produs nu poate fi utilizat in timpul sarcinii.
Luati in considerare tratamentele cu laser pentru indepartarea vergeturilor si cicatricilor pos-natale. Aceste tratamente sunt costisitoare, cu toate acestea, nu sunt acoperite de asigurarile de sanatate. Tratamentul cu laser nu are efect asupra vergeturilor de culoare alba care sunt deja cicatrizate. De aceea este bine sa apelati cat mai repede dupa sarcina la aceasta tehnica, pentru ca acestea sa nu se cicatrizeze.

4. O alta opţiune este  interventia chirurgicala cosmetica pentru eliminarea vergeturilor.

Aceasta este, probabil, cea mai scumpe optiune, dar rezultatele sunt pe masura. Costul unei asemenea interventii poate ajunge pana la mii de euro.
Vergeturile nu sunt usor de eliminat dupa o sarcina. De aceea exista creme care pot fi utilizate in timpul sarcinii pentru a preveni aparitia acestora.

Este de preferat sa urmati toate sfaturile necesare pentru a scadea sansele aparitie vergeturilor, astfel nu veti suporta efectul acestora dupa sarcina. Vergeturile pot fi  si ceva genetic, transmisibil de la parinti.
Scapa de vergeturi inainte ca ele sa apara!

Hidratati-va pielea, beti 8-10 pahare de apa zilnic, utilizati creme care contin vitamine pentru producerea de colagen, urmati o dieta santoasa care sa va asigura toate substantele nutritive necesare pielii.
Nu neglijati aparitia acestor marci, deoarce sunt mult prea insetetice.

Follow us on Facebookschliessen
oeffnen