Săptămâna „Femeia contează!” – luptă împotriva mobbing-ului şi a discriminării pe piaţa muncii

ÃŽn perioada 23 – 25 mai 2012 , AsociaÅ£ia COLFASA organizează cea de-a doua ediÅ£ie a „Săptămânii – Femeia contează!”, pentru a marca lupta împotriva mobbing-ului ÅŸi a discriminării pe piaÅ£a muncii. Evenimentele din cadrul “Săptămânii – Femeia contează!” abordează tematici precum: discriminarea, hărÅ£uirea psihologică la locul de muncă (mobbing), egalitatea de ÅŸanse ÅŸi de gen.
Aflată la a doua ediţie, Săptămâna „Femeia contează!” se înscrie în activitatea de comunicare a proiectului „Femeia contează!”, proiect cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.
Obiectivul Săptămânii „Femeia contează!”, este acela de a trage un semnal de alarmă asupra situaţiilor de discriminare şi hărţuire psihologică la locul de muncă.
La prima ediţie a „Săptămânii Femeia Contează!” au fost prezente peste 550 de persoane, printre care miniştri, reprezentanţi ai autorităţilor centrale, experţi internaţionali, consultanţi în resurse umane, reprezentanţi ai sindicatelor şi patronatelor, reprezentanţi ai societăţii civile, psihologi şi jurnalişti. Prelegerile şi seminariile au fost susţinute de 45 de specialişti atât din România, cât şi din străinătate.
Temele abordate anul acesta vor fi discriminarea de gen, mobbing-ul şi impactul reformelor sociale pe piaţa muncii. Conferinţele din cadrul evenimentului vor avea loc la Palatul Parlamentului pe 23 şi 24 mai şi la Hotel Radisson Blu pe 25 mai.
Despre proiectul „Femeia contează!”
“Femeia contează!” este un proiect social, conceput pentru prevenirea şi combaterea discriminării de gen, dar şi a acelei forme de marginalizare cu caracter profesional numită mobbing.
Mobbing = o formă de hărţuire psihologică sistematică la locul de muncă, ce durează mai mult de şase luni.
Mobbing = situaţiile în care un salariat este atacat şi stigmatizat de colegi sau superiori prin zvonuri, intimidare, umilire, discreditare şi izolare.
Pentru mai multe informaţii despre proiect vizitaţi site-ul:www.femeiaconteaza.ro.

Despre Asociaţia COLFASA
Asociaţia COLFASA este o organizaţie neguvernamentală, specializată în consultanţa în domeniul politicilor comunitare, pe care îşi propune să le promoveze în România. Asociaţia elaborează proiecte şi oferă servicii de asistenţă tehnică, colaborând cu organizaţii publice sau private din domenii de activitate diverse.
În prezent, Asociaţia COLFASA gestionează 4 proiecte strategice şi 4 proiecte de grant, finanţate din Fondul Social European (FSE).
Asociaţia COLFASA se bazează pe o echipă tânără, caracterizată prin profesionalism, corectitudine, responsabilitate şi implicare maximă în proiectele pe care le desfăşoară.

Pentru detalii şi informaţii suplimentare :
Nicoleta GOLAI – Coordonator Comunicare
Tel.: 031.432.82.22
Mobil: 0735.842.208
Email: nicoleta.golai@colfasa.ro